Felsefe bölümü bahar döneminin ilk etkinliğini gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe bölümünün bahar dönemi ilk etkinliği Kuzguncuk Toplantı Salonu’nda misafir öğrenci olarak Üsküdar Üniversitesinde bulunan Doktorant Salima Bisserni’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Aslen Alger 2 Üniversitesinde doktorant olan Bisserni, Heidegger ve Şiir gibi oldukça ilginç bir başlık etrafında sunumunu tamamladı.

Felsefe Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Merve Arlı Özekes’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Yazıcı, Dekan Yardımcısı ve Felsefe bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Baver Demircan ile Arş. Gör. Deniz Atacan’ın yanı sıra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden birçok akademisyen katılım sağladı.

“Varlık, ruha ilk olarak damgalanmış bir niyettir”

Konuşmasına İbn-i Sina’nın “Varlık, ruha ilk olarak damgalanmış bir niyettir” ifadelerini alıntılayarak başlayan Bisserni, varlığın yalnızca bir kelime olmadığını bunun yanında zamansız metafizik bir soru olduğunu vurgulayarak sunumunu temellendirdi. Bu noktada metafiziğin ne olduğunu Aristoteles felsefesi üzerinden ortaya koyan Bisserni, konuşmasının ikinci kısmında Heidegger felsefesinin şiirle olan ilişkisini, Anaksimandros, Parmenides ve Herakleitos gibi düşüncelerini şiir olarak ifade etti. Bisserni, sunumunu Antik Yunan filozoflarının kullandığı varlık ve zaman gibi insan hayatını anlamlandıran kavramlara değinerek sonlandırdı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)