Tıbbi ve Aromatik Bitkiler öğrencileri teknik gezi gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ne gezi düzenledi. Program başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman’ın eşlik ettiği programda öğrenciler uygulama imkanı da buldu.

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler, tohum ekim etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrencilere, tohum ekim toprağının nasıl olması gerektiğinden, tohum boyutlarına göre ekim derinliği, sulama yöntemi gibi birçok konuda uygulama yaptırıldı.

20 kişiden oluşan öğrenciler aralarında ekinezya, tıbbi papatya gibi tıbbi bitkilerin de oldu tohum ekimi gerçekleştirdi.

Öte yandan öğrencilere serada bulunan tropik ve subtropik bitkiler de tanıtıldı.