Üsküdar öncülüğünde uluslararası “Dünya Sağlık Günü” etkinliği düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Emine Ekici ve Öğr. Gör. Merve Çolak’ın öncülüğünde Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Ortaokulunda düzenlenen “Dünya Sağlık Günü” etkinliğine katıldı. “ERASMUS+” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğine yurt dışından birçok öğretim görevlisi ve öğrenci de katılım sağladı. 

“Farklı birçok ülkeden katılım gerçekleşti”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü, Okul Sağlığı Hemşireliği uygulamaları “WE CHOOSE HEALTH” başlıklı ERASMUS+ öğrenci değişim hareketliliği projesi kapsamında “Dünya Sağlık Günü” etkinliği düzenledi.

Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’dan öğretim görevlisi ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen projede, Üsküdar Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Öğr. Üyesi Emine Ekici ve Öğr. Gör. Merve Çolak ile birlikte birçok öğrenci katılım sağladı.

“İklim değişikliğiyle mücadele vurgusu yapıldı”

ERASMUS+ programı kapsamında düzenlenen etkinlikte, Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şeyma Sönmez, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu yıl belirlediği “Bizim Gezegenimiz, Bizim Sağlığımız” temasına yönelik İngilizce bir sunum gerçekleştirdi. 

Sunumda iklim değişikliğinin nedenleri ve etkileri konularına değinerek, iklim değişikliğiyle mücadelede bireysel olarak yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Etkinlik sonunda Üsküdar Üniversitesi öğretim görevlisi ve öğrencilerinin önemli katkılarından dolayı Okul Müdürü Semih Durmuş tarafından kendilerine hediye takdiminde bulunuldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)