Uluslararası öğrenciler buluştu…

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, üniversitenin farklı bölümlerinden uluslararası öğrenciler ile bir araya geldi. Fi-jital olarak gerçekleştirilen toplantıya farklı ülkelerden çok sayıda uluslararası öğrencinin yanı sıra Erasmus ve Uluslararası Öğrenciler Kulübü Başkanı Tulin Khulki, fakülte uluslararası öğrenci ve Erasmus koordinatörleri Doç. Dr. Asil Özdoğru, Dr. Öğr. Üyesi Hamoon Khelghat-Doost, Öğr. Gör. Murat Otoğlu ve Arş. Gör. Safura Koçoğlu Eyiler de katıldı.


Uluslararası öğrencilerin yaşadıklarını rahat bir şekilde ifade edebilmeleri için oluşturulan etkinlikte öğrenciler, ülkemizdeki eğitim ve sosyal hayatlarıyla ilgili tecrübelerini, gözlemlerini, yaşadıkları zorlukları ve temennilerini dile getirdi. Mevcut durumun daha da iyileştirebilmesi ve yaşanılan sorunların çözümleri için fikir alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. İbrahim Özdemir; “Hedef Arkadaşlığı Programı, akran ilişkilerinin gelişmesini sağlayacaktır.”

Yeni gelen uluslararası öğrencilerin adaptasyon süreçlerini dile getiren Prof. Dr. İbrahim Özdemir, öğrencilerin üniversiteye uyum sağlayabilmeleri ve Türk öğrenciler ile daha rahat iletişim kurabilmeleri için oluşturulan ‘Hedef Arkadaşlığı’ programına dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir; “Hedef Arkadaşlığı programı, uluslararası öğrencilere destek olması hedeflenen bir tür mentörlük programıdır. Bu program kapsamında yeni gelen uluslararası öğrencilere yol gösterecek bir mentör atanacak ve bu şekilde öğrencilerin üniversitedeki uyum süreçlerini hızlandırarak akran ilişkilerinin gelişmesini sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Prof. Dr. İbrahim Özdemir, onların geldikleri coğrafyaya dair tecrübelerini ve bilgi birikimini esprili bir dille ortaya koyarak öğrencilerin ilgisini ve sempatisini kazandı.

Erasmus koordinatörlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hamoon Khelghat-Doost, Öğr. Gör. Murat Otoğlu ve Arş. Gör. Safura Koçoğlu Eyilerin de katılım sağladığı program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)