Üsküdar Üniversitesi’nde Filistin Toprak Günü Kutlamaları gerçekleşti

Üsküdar Üniversitesi Kudüs Gönüllüleri Kulübü’nün düzenlediği ‘Filistin Toprak Günü Kutlamaları’ gerçekleşti. Etkinliğin konusu “Filistin Toprak Gününün 46. yıl dönümü Suriye devriminin 11. yıl dönümü” oldu. Etkinliğe, İslam Asalya, İsra Almudallal, Saleh Zigari, Ahmad Hamada, Beyaz Baretlilerin Lideri Raid Alsalih, Nidal Wakkan ve Muhammed Kendo katıldı.

Etkinlikte, Suriye ve Filistin’de yaşanan savaşta yaşamını yitiren insanların her zaman hatırlanacağı söylenerek, onları anmak için toplanıldığı vurgulandı. Kudüs’ün de unutulmadığı dile getirilen etkinlikte, en yakın zamanda tüm Müslümanlar olarak Kudüs’te namaz kılma isteği dile getirildi ve dualar okundu.

“Kudüs yalnız, Kudüs mahsun, Kudüs ağlıyor”

Programda konuşma yapan SKS Etkinlik Yöneticisi Sadık Paksoy, bu özel günde hassasiyetlerimizi unutmamak gerektiğini belirterek onları hatırlamamızın dini vecibelerimizden biri olduğunu söyledi. Kudüs’ün bütün ümmetin kalbi olduğunu dile getiren Paksoy, “Lakin şu anda Kudüs yalnız, Kudüs mahsun, Kudüs ağlıyor. Beraber olursak bir mil gibi koca bir deniz oluruz. Onun için siz genç talebeler bu alemi İslam’ın istikbali sizlersiniz. Sizlerin ilmen, marifeten çok donanımlı olmanız gerekiyor.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)