Zeytin ve Zeytin Ağacı ana temalı El – Mizan Nisan Ayı Bültenini Yayınladı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in de içinde bulunduğu Müslüman Çevreciler tarafından düzenlenen “Al-Mizan: Dünya İçin Bir Sözleşme” bildirisi Nisan ayı bültenini yayımladı. Nisan ayının konusu zeytin ve zeytin ağaçları olurken, bültende zeytin ve zeytin ağaçları dini, kültürel ve edebi açılardan ele alındı.

“Çevreciler zeytinliklerin korunması konusuna dikkat çekti”

Yayımlanan Nisan 2022 bülteni ile ağaçlara ve özellikle zeytinliklere karşı daha geniş bir perspektiften bakmanın önemine dikkat çeken çevreciler, kaleme aldıkları yazılar ile bu alanda farkındalık kazandırmayı hedefliyor.

Bülten Editörü Ali A. Açıkgenç, Bircan Özmen, Mustafa Açıkbaş, Utku Selvan ve İlayda Tüter'e teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Özdemir; “Modern ekonomik anlayışın sürdürülemez olduğu her gün daha iyi anlaşılırken, madencilik adına zeytinliklerin kesilmesi ve ekolojik dengenin tahribiyle sonuçlanabilecek bu karar üzerinde çok iyi düşünülmelidir. Kur’an ekosistemdeki mizanı, “Sakın dengeyi bozmayın” (55:8) diyerek bizi uyarır. Bırakınız bir ağacı, bir yaprağı bilinçsizce koparmak, bir böceği canı istediği için öldürmek “her şeyin büyük bir ölçü ve dengeyle yaratıldığı” bu gezegende ahlaki değildir. İlahi buyruğu bütün derinliği ile düşünmeye davet ediyoruz: Zeytini düşün!” ifadelerini kullandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)