“İş Güvenliğinde Kişisel Koruyucu Donanımlar” Konulu Eğitim Düzenlendi
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı tarafından “İş Güvenliğinde Kişisel Koruyucu Donanımlar” konulu eğitim düzenlendi. B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Oğuzhan Çakır’ın eğitimci olarak katıldığı programda iş güvenliğinde kişisel koruyucu donanımların iş kazalarını önlemediğini aktaran Çakır, ergonomik olanın kişisel koruyucu donanımların doğru şekilde kullanılması olduğuna dikkat çekti.
“Mezun olduğu Üsküdar Üniversitesinde İş Sağlığı alanında ders verdi”
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği programı mezunu olan ve çeşitli üniversitelerde de uzmanı olduğu iş sağlığı alanında dersler veren Çakar, “İş Güvenliğinde Kişisel Koruyucu Donanımlar” konulu eğitimde teorik ve pratik anlamda tecrübelerini paylaştı. Çarşı Yerleşke İSG Laboratuvarında gerçekleştirilen eğitime İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 1. Sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 2 blok şeklinde gerçekleştirilen eğitimin öğleden önceki oturumuna normal öğleden sonra ise ikinci öğretim öğrencileri katılım gösterdi.
“İş Güvenliği alanında teorik ve pratik bir eğitim düzenlendi”
Aynı zamanda DMB İş Güvenliği Malzemeleri Danışmanlık ve Eğitim Hizmetlerinde görev alan Çakır, teorik eğitimin ardından şirketinden getirdiği teçhizatlarla İSG laboratuvarındaki teçhizatlar üzerinden uygulamalı eğitimler verdi.
“İş Güvenliğinde kişisel koruyucular kazaları önlemiyor”
İş Güvenliğinde yüksekte çalışma alanında kendini geliştirdiğini aktaran Çakır öğrencilere, çok disiplinli bir alan olan İş Sağlığı ve Güvenliği sektöründe kendilerine en yakın gördükleri alanda uzmanlaşmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Çakır, uygulamalı dersler esnasında soru sorarak, bilmediklerini merak ederek ve araştırarak öğrenmenin önemine dikkat çekti. Alanla ilgili teknik terminolojiye hakim olmanın gerektiğini tecrübeleriyle aktaran Çakır, öğrencilere aynı yollardan geçmiş biri olarak motive edici ve etkileyici önerilerde bulundu. İş Güvenliğinde Kişisel Koruyucu Donanımların iş kazalarını önlemediğini vurgulayan Çakır; “Ergonomik olan kişisel koruyucu donanımların doğru bir şekilde kullanıldığı zaman iş kazaları ve meslek hastalıklarından daha az etkilenmedir. Öğrenci arkadaşlarım kişisel koruyucu donanımların kullanım kılavuzlarını okumaları gerekir.” dedi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)