Üsküdar’ın yüzde elli dördünü kadın çalışanlar oluşturuyor…

Kadınların iş hayatına katılması ve yönetici olarak organizasyonlarda görev almasını önemseyen Üsküdar Üniversitesi, akademik ve idari personel açısından kadın çalışan dostu kurumlar arasında yer alıyor. Üsküdar Üniversitesinin akademik ve idari kadrosunun %54.225’ini kadınlar oluşturuyor…


Akademinin %53.32’si kadın…

İş yaşamında kadın istihdamının öneminin farkında olan Üsküdar Üniversitesinde, akademik personel verileri incelendiğinde kadın çalışanların sayısının erkeklere oranla daha fazla olduğu görüldü.

Kurumda kadın akademik personelin oranı %53,32 olurken erkek personelin oranı ise %46,68 olduğu belirlendi.

Akademide kadın ağırlıklı popülasyonun olduğu kurumun idari yapısında da sonuç değişmedi.

İdari kadronun %55.13’ü kadın…

Türkiye’de kadın istihdamına büyük katkıda bulunulan Üniversitede idari personel açısından kadın çalışanların sayısı erkekleri geçmiş durumda. Kadınların yönetici konumunda olmalarını destekleyen kurum, kadın idari personel oranının %55,13, erkek personel oranının ise %44,87 olduğu görülüyor. 

Üsküdar Üniversitesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı; kurum içi çeşitliliği artırmak, çalışma hayatında kadın ve erkek eşitliğini sağlamak, aynı zamanda da yetenekli kadın profesyonelleri kuruma kazandırmak ve kadınları sosyo - ekonomik açıdan desteklemek amacıyla kadın çalışan istihdamını önemli oranda destekliyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)