Tıbbi Laboratuvar Profesyonelleri ve Filebotomi Derneği üyeleri Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencileri, SHMYO Müdür Yardımcısı Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Karasakal ve Öğr. Gör. Songül Türk Aydın eşliğinde “Tıbbi Laboratuvar Profesyonelleri ve Filebotomi” Derneği’nin 2. Buluşma Sempozyumu’nda buluştu.


Sempozyumun ilk gününde “Laboratuvar Uygulamalarına Giriş” başlığı altında laboratuvar test süreçleri, test reaktifleri kullanım talimatları, mikrobiyolojik kültür test süreçleri, laboratuvar iletişimi, PCR temel metodolojisi ve Covid-19 tanı testlerinin güncel durumlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Sempozyumun ikinci gününde ise tıbbi laboratuvarlarda yürütülen uygulamalar öğrencilere anlatıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Karasakal yapmış olduğu değerlendirmede; “Bu tarz mesleki sempozyumlar tıbbi laboratuvar teknikleri programında okuyan öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor ve sektör içerisinde yer alan farklı uzmanları dinleyebilme fırsatını öğrencilere kazandırıyor.” Aynı zamanda sektördeki laboratuvar firmaların katılımlarının da olduğunu ve orada öğrencilerin iletişim kurabilmelerine imkân oluştuğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Karasakal, katılım sağlayan laboratuvar firmaları içerisinde Üsküdar Üniversitesinden mezun öğrencilerin de çalışıyor olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini.” ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Karasakal, SHMYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı olarak benzer organizasyonları her zaman takip ettiklerini ve öğrencilerle beraber katılımlarının devam edeceğini vurguladı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)