Üsküdar Üniversitesinden İSG alanında dev külliyat!
Üsküdar Üniversitesi, 58'inci Kütüphane Haftasında İSG alanında 2015-2021 yılı tez çalışmalarının bir araya toplandığı kapsamlı bir külliyatı okuyucuyla buluşturdu. Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından çıkan külliyat, alanında çalışacaklara rehber niteliği taşıyor. 221 yüksek lisans tezinin yer aldığı eserde multi disipliner birçok konu kapsamlı şekilde ele alınıyor. Önsözünü Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kaleme aldığı külliyat, İSG alanında araştırma ve ya çalışma yapacaklara rehber niteliği taşıyor.
Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında İSG bölümü açan üniversitelerden biri olan Üsküdar Üniversitesi alanda önemli bir çalışmayı hayata geçirdi.
Kalifiye iş güvenliği profesyonellerini yetiştirmek amacıyla iş sağlığı ve güvenliği bölümünde eğitimlerin sürdüren Üsküdar Üniversitesi İSG bölümü şimdi 2015-2021 yılları arasında gerçekleştirilen tezleri bir külliyatta topladı.
İSG Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan’ın hazırladığı Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Tez Külliyatında, İş Sağlığı ve Güvenliği Akademisyenlerinin Karşılaştığı Sorunlar, Bir İş Sağlığı ve Güvenliği Sorunu Olarak Mobbing… gibi birçok önemli 221 konu başlığı ele alınıyor.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Eser, alanda rehber olacak bir çalışma”
Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından okuyucusuyla buluşan, önsözünü Üsküdar Üniversitesi Kurcu Rektörü, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kaleme aldığı esere ilişkin Tarhan, “Külliyatı incelediğimde yapılan, 221 yüksek lisans tezinin mutli disipliner olarak birçok farklı konuyu bir araya getirdiği görülmektedir. Bu çalışma, İSG konusunda araştırma yapacak veya sahada bir konuda bilgiye ihtiyacı olanların tezler arasında ihtiyacı olan yayına ulaşabilmelerini kolaylaştıracak bir rehber niteliğinde olacaktır.” İfadelerini kullandı.
Bu önemli çalışmanın arka kapağında ise Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şefik Dursun ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’un görüşlerine yer veriliyor.
Prof. Dr. Mehmet Zelka: “Kitabın alanında, ciddi bir katma değer oluşturacağı inancındayım”
İSG Bölümü tez külliyatının alanında faaliyet gösteren öğrencilere rehberlik edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Zelka, “Tezli yüksek lisans öğrencilerine yaptırılmış olan tezlerden, gerek akademik gerekse ilgili alanda faaliyet gösterenlerin daha fazla yararlanmalarına imkân sağlayacak mahiyette olan bu kitap çalışmasının, alanında ciddi bir katma değer oluşturacağı inancındayım.” dedi.
Prof. Dr. Şefik Dursun: “İş Sağlığı ve Güvenliğine ışık tutacak birikimi görmekteyiz”
Akademik çalışmaların yetişmiş ve yetişmekte olan uzmanların yararlanacağı bir eser olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şefik Dursun, “Ülkemizin bu alanda teknolojik gelişmelere paralel olarak daha çok uzman kişiye ihtiyacı olduğu açıktır. Tabii ki bunun için eğitimin güçlendirilmesi gerekmektedir. Rüştü Hocamın eserleriyle açtığı pencereden İş Sağlığı ve Güvenliğine ışık tutacak birikimi görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Haydar Sur: “Böyle bir çalışmaya çok ihtiyaç vardı”
Yazıda külliyatın öneminden bahseden Prof. Dr. Haydar Sur ise; “Kitap, bize onlarca tez başlığının geniş yelpazesini ve bu tezlerin özetini veriyor. Konuyla ilgilenenlerin vazgeçemeyeceği bir kaynak sunulmuş oluyor.” dedi.
Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: " Büyük bir eksikliği kapatacak kaynak bir eser"
İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki büyük bir eksikliği kapatacağını dile getiren Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, " Bu eser alana büyük bir katkı sağlayacak ve kaynak kitap olarak kullanılacak." dedi.
KİTABI PDF OLARAK İNDİRMEK VE OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)