“Dijitalleşme ve Yalnızlık” Konferansı Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve Sosyoloji bölümü eski mezunlarından Sosyolog- İletişim uzmanı Bilge Evran, Beykoz Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen " Dijitalleşme ve Yalnızlık" konulu konferansa katılım sağladı. Kavacık Yaşam Merkezinde gerçekleşen konferansa Beykoz Belediyesi Kent Konseyi yönetimi ve gönüllüleri, ilçe sakinleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Yalnızlık modern toplumlarda bir salgın haline dönüşüyor!

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı konuşmasının başlangıcında; “Yalnızlık modern toplumlarda bir salgın haline dönüşerek çeşitli sosyal sorunları beraberinde getiriyor. Üsküdar Üniversitesi olarak üç yıldır art arda Uluslararası Yalnızlık Sempozyumu düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Süleymanlı: “Sağlıklı ve sürdürülebilir bir iletişim kurmaya ihtiyacımız var”

Konuşmasında yalnızlık türleri, yalnızlık artış nedenleri, yalnızlığın bireyler ve toplumlar üzerinde meydana getirdiği etkiler, pandemi dönemi yalnızlığı ve teknolojinin yalnızlık üzerinde etkileri üzerinde yoğunlaşan Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı; “Yalnızlık sosyal bir varlık olarak tanımlanan insan için sadece ruhsal olarak değil, fiziki olarak da yıpratıcı olabilmektedir. Bu duyguyla başa çıkmak için içinde yaşadığımız toplumla, grupla ya da aileyle sağlıklı ve sürdürülebilir bir iletişim kurmaya ihtiyacımız vardır.” ifadelerini kullandı.

“Metaverse ve Yalnızlık” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji bölümü mezunlarından Sosyolog-İletişim uzmanı Bilge Evran konferansta “Metaverse ve Yalnızlık” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bilge Evran, insanlık tarihinde yepyeni bir çağı temsil edecek olan ve arttırılmış sanal gerçeklik olarak da tanımlanan metaverse kavramının ileride sosyal yaşamı nasıl değiştirebileceğini ve yalnızlık bağlamında bu sürecin ne gibi riskler içerdiğine ilişkin öngörülerde bulundu.

Konferans, soru-cevap yapılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)