91 Üniversite arasından destek hakkı kazandılar…

Üsküdar Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Kulübü, 2022 BP Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışmasında “Sürdür Çocuk Projesi” ile 91 üniversite kulübü arasından hibe almaya hak kazandı. Sürdürülebilir Kalkınma Kulübü, ortaya koyduğu “Sürdür Çocuk Projesi” ile projelerini hayata geçirmeye bir adım daha yaklaştı.


“Sürdür Çocuk Projesi çocuklarda farkındalık oluşturmayı hedefliyor”

2022 BP Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışması’na Üsküdar Üniversitesi’nden Sürdürülebilir Kalkınma Kulübü dikkat çekici bir proje ile başvuruda bulundu. Genç Üsküdarlılar “Sürdür Çocuk Projesi” ile başvurdukları yarışmada, “Bilinçli Çocuk, Bilinçli Toplum” mottosu ile çocukları hedef kitle olarak alarak “Sürdürülebilir Yeşil Bir Gelecek İçin” farkındalık ve bilinç oluşturmak için yola çıktı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Projelerde merak, heves ve tutku çok önemli”

Proje yürütücüleri öğrenciler Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile bir araya gelirken Tarhan başarılı öğrencileri tebrik etti. 2022 BP Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Tarhan, gençlerin sorunlarını arkalarında bırakabilmelerini, hayata sevgi ve güvenle bakabilmelerini, gençliklerinin tadına bilinçli şekilde varabilmelerini tavsiye ederek, projelerde merak, heves ve tutkunun önemine dikkat çekti.

Dr. Nebiye Yaşar: “Gençler ortaya koydukları projeler ile sürdürülebilirlik ekosistemine katkı sağlıyor”

Proje danışmanları Genç Beyinler Akademisi Müdürü Dr. Nebiye Yaşar proje sürecinde gençlere önemli destek verdi. Gençlerin Proje geliştirme, takım çalışması, liderlik gibi alanlarda gelişmesinin önemine değinen Yaşar; “Her geçen gün daha fazla genç, yerel ya da uluslararası birçok proje ile fark yaratmak için adım atmakta, sosyal projeleriyle sürdürülebilirlik ekosistemine katkı sağlamaktadır. Gençlerin sosyal sorunlara yenilikçi bakış açısı ile yenilikçi çözümler üretmesi değer yaratmaktadır.” dedi.

“BP Gelişim Seninle Projesi gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor”

BP Gelişim Seninle ülkemiz gençlerinin çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmasına destek olma amacını taşıyor. Desteklediği Sosyal Projeler ile gençlerin çevrelerindeki sorunları tespit etmeleri, bu sorunların çözümüne yönelik adımlar atabilmelerine, kulüp ve toplulukları olarak toplumsal fayda sağlamalarına katkı sağlamaktadır. Projeler ile üniversite kulüp ve topluluklarının Gelişim Seninle Eğitimlerinden Sürdürülebilir Yaşam ve Etkinlik eğitimlerinde edindikleri bilgileri uygulamaya dökmeleri hedeflenmektedir.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)