Prof. Dr. İsmail Barış’ a sosyal hizmet alanına katkılarından ötürü ödül verildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış, özellikle sosyal hizmet alanında bu zamana kadar sürdürdüğü başarılı çalışmalarından dolayı Çevre, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (ÇESAV) tarafından ödüle layık görüldü. Barış, ödülünü, ÇESAV kurucularından Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. İmren Aykut’un elinden alırken bakan Aykut, vakfın ortaya koyduğu projelerde Prof. Dr. İsmail Barış’ın desteğini ve çabasını her zaman hissettiklerini söyledi. 

“Prof. Dr. İsmail Barış ÇESAV tarafından ödüle layık görüldü”

Ödül töreni, ÇESAV’ın kurucularından Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. İmren Aykut, Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler ve Genel Sekreter Yardımcısı Asil Barış Bağ’ın katılımı ile Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Senato Salonu’nda gerçekleşti. Ödül takdimi esnasında belli bir dönem Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünü görevini yürüten Prof. Dr. İsmail Barış’ın ÇESAV tarafından düzenlenen projeler üzerindeki etkisine ve önemine değinildi.

“ÇESAV’ın ortaya koyduğu projeler Dr. İmren Aykut tarafından anlatıldı”

ÇESAV kurucularından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. İmren Aykut ödül takdimi sırasında ÇESAV’ın çalışmalarına değindi. Özellikle “Terk Edilmiş Kız Çocukları Koruma ve Kurtarma Projesi” hakkında bilgilendirmede bulunan Aykut, projenin uzun yıllardır faaliyette olduğunu dile getirdi. Aykut proje sayesinde 270’ten fazla kız çocuğunun hayata hazırlanarak topluma kazandırıldığına dikkat çekti. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana illerinde vakfa bağlı toplamda 10 ev bulunduğunu ifade eden Aykut, şu anda bu evlerde 41 kız çocuğunun barındığını ve bu şekilde eğitimlerinin sürdürüldüğünü aktardı.

“Prof. Dr. Barış’ın ÇESAV projeleri üzerinde büyük katkısı bulunuyor”

ÇESAV’ın çalışmalarına destek veren, özellikle “Çocuk Evlerinin Yapılandırılması” projesinde büyük katkı sağlayan Prof. Dr. İsmail Barış’a teşekkürlerini ifade eden Dr. İmren Aykut, proje sürecinde yaşanan zorlukları ve bu zorluklar sonucunda elde edilen başarılara değindi. Belli bir dönem Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünü görevinde olan Prof. Dr. İsmail Barış’ın bu proje üzerindeki etkisine ve önemine değindi. Proje faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Dr. İmren Aykut, bu sayede topluma kazandırılan kız çocukları ve eğitimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ödül töreni, ÇESAV tarafından Prof. Dr. İsmail Barış’a ödül takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

ÇESAV tarafından Prof. Dr. İsmail Barış’a takdim edilen mektupta ise şu ifadelere yer verildi:

Sayın Prof. Dr. İsmail Barış

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi

Belediye Başkanlığı dahil, üst düzey bürokratik görevlerde de bulunarak çok değerli tecrübe ve donanımlara sahip olan Sayın İsmail Barış, Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü döneminde bu kurumun çağdışı kalan yapısında gerçekleştirdiği son derece, zor olan dönüşüm ve modernleşme ile kimsesiz ve terkedilmiş çocuklarımızın zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişmelerine yaptığı büyük katkıdan dolayı Yönetim Kurulumuz Vakfımız en büyük ödülü olan “Altın Madalyamızın” kendisine takdim edilmesine karar vermiştir.

Başarılarınızın devamını diler, minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Saygılarımızla

Dr. İmren Aykut

ÇESAV Yönetim Kurulu Başkanı

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)