Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, okul yöneticileriyle bir araya geldi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Pendik Yönetici Seminerleri’ programına konuşmacı olarak katıldı. Pendik Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, ‘Dijitalleşmenin Eğitime ve Topluma Etkisi’ konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pendik İlçesindeki okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, günümüz toplumlarında ortaya çıkan değişim olgusunu tetikleyen en temel etkenin dijitalleşme olduğunu dile getirdi. 

İnternet, iletişim teknolojileri ve yapay zekânın dijital dönüşümün temel üçlemesi olduğundan bahseden Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, dijitalleşmenin aynı zamanda bilgiye erişimi kolaylaştığını dile getirdi. Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı; “Eğitim-öğretim alanında dijitalleşmenin getirdiği yenilikler ile geleneksel eğitim anlayışı geride bırakılarak eğitimde yeni bir döneme geçilmekte ve bu dönem yeni eğitim felsefesini zaruri kılmaktadır. Bu dönemin eğitim felsefesinin temelini tektipçiliğin yerine her çocuğun kendi benzersizliğinin tadına varabileceği bir varoluş süreci olabilmeli.” şeklinde konuştu.

Seminer, Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni Er’in Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’ya   takdim ettiği teşekkür plaketinin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)