Pozitif Psikoterapinin otorite ismi Dr. Tayyab Rashid’den Üsküdar’da Pozitif Psikoterapi Eğitimi…

Dünyada, pozitif psikoloji alanında yaptığı önemli çalışmalar bilinen, Amerikalı Psikolog Martin Seligman ile de “Pozitif Psikoterapi” kitabı ile çığır açan Klinik Psikolog Dr. Tayyab Rashid, Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi akademik ve uzman kadrosuyla bir araya geldi.

Pozitif Psikoloji alanının önemli temsilcilerinden Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Dr. Tayyab Rashid’in öncülüğünde Üsküdar Üniversitesi ve NP Beyin Hastanesi uzmanlarına yönelik tam gün süren ‘Pozitif Psikoterapi’ eğitimi düzenlendi.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da katılım sağladığı etkinlikte, NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden 21, Üsküdar Üniversitesinden 13 olmak üzere toplam 34 uzman eğitim aldı.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Psk. Yıldız Burkovik, Öğr. Gör. Çiğdem Demirsoy ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Başabak Bhaıs gibi uzman isimlerin katılım sağladığı etkinliğe, Üsküdar Üniversitesi’nden Uzm. Psk. Can Kamsız, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan ve Uzm. Klin. Psk. Görkem Altıntaş gibi isimler de eşlik etti.

Dr. Tayyab Rashid Kimdir?

Toronto Scarborough Üniversitesi Sağlık ve Zindelik Merkezinde lisanslı bir klinik psikolog olan Dr. Tayyab Rashid, 15 yıldır şiddetli depresyon, zayıflatıcı kaygı, sınırda kişilik bozukluğu ve intihar davranışı gibi karmaşık zihinsel sağlık sorunları yaşayan bireylere yönelik çalışmalar yapıyor. 

Martin Seligman ile birlikte yazdığı Pozitif Psikoterapi kitabı ile çığır açan Dr. Rashid, alanda yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor. 

2018 yılında yayınlandıktan sonra birçok dile çevrilen eser, okuyucular tarafından yoğun ilgi görüyor.


Tayyab Rashid ile ilgili daha fazla bilgi için : 

https://tayyabrashid.com/about/




 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)