Madde Bağımlılığı ve Farkındalık Eğitimi
Üsküdar Üniversitesi gençleri tehdit eden bağımlılıkla mücadele kapsamında Beykozda yaşayan gençlere ve ailelerine madde bağımlılığında farkındalık eğitimi verdi.
Üsküdar Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren, bağımlılık alanında bilimsel araştırmalar yapmanın yanı sıra projeler üreten, toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüten BAUMER (Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi) Bağımsızlık Hareketi ile gençlere Bağımsız olun ve hayatı fark edin mesajı veriyor.
İSTKAnın desteğiyle BAUMER Hayatı Fark Et Bağımsızlığını İlan Et projesi kapsamında bir yıl boyunca Beykoz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak farkındalık eğitimleri düzenleyecek. Bu kapsamda ilk ders Beykozda yaşayan gençlere ve ailelerine yönelik olarak verildi.
Beykoz Belediyesi Necmettin Erbakan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa NPİSTANBUL Hastanesinden Dr. Cemal Onur Noyan ve Uzman Klinik Psikolog Saadet Merih Çengel konuşmacı olarak katıldı. En riskli grup olan 14-25 yaş arasındaki gençlerdeki değişimler anlatıldı.
Bir ergende madde bağımlılığının gözlemle kolayca anlaşılabileceğini vurgulayan Saadet Merih Çengel: Gencin okul aktivitelerine katılmaması, dikkat dağınıklığı, performansının düşmesi, uyku ve iştah gibi davranışlarında önemli değişikliklerin olması, duygusal dalgalanmalar, depresyon, sokak dili kullanması, sigara kullanması, fazla para harcamasından madde bağımlılığı anlaşılabilir. şeklinde bilgiler verdi.
Madde bağımlılığında farkındalık ve tedavisine ilişkin bilgiyi de Dr. Onur Noyan verdi.