Üsküdar Üniversitesi artık ‘Üniversite Sokağı’nda…

4 farklı yerleşkesiyle birlikte Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin bulunduğu Haluk Türksoy Sokağının ismi “Üniversite Sokağı” olarak değiştirildi. Üsküdarlı öğrenciler şimdi üniversite durağında inip, yine üniversite sokağından geçerek üniversitelerine gidecek.

Üsküdar, Altunizade Mahallesi “Haluk Türksoy”  sokakta yer alan Üsküdar Üniversitesi adreslerde çıkan karışıklıklar nedeni ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunmuştu. Verilen dilekçenin üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi başvuruyu değerlendirdi ve 4 farklı yerleşkesinin bulunduğu sokağa “Üniversite Sokağı” adı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 11.11.2021 tarihli ve 1135 sayılı kararı ile gerçekleştirilen isim değişikliğiyle güzergâh üzerinde bulunan İETT otobüs duraklarının isimleri de “Üniversite Durağı” olarak değiştirildi.

İcadiye Bağlarbaşı Caddesi ve Kısıklı Caddesi üzerinden sokağa bağlanan yollara tabelalar yerleştirildi.