Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan İELEV Okulları Kariyer Günlerinde

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Okulları Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere standartlaşmış kalıpları aşın uyarısında bulunan Arıboğan,  başarı ve mutluluğun tek koşulunun yetenek ve ilgi alanına uyumlu bir alana yönelmek olduğunu söyledi.

“Başarının tek bir tanımı vardır: mutlu olmak”

Kariyer planımızı yaparken, ilk adımda daima kendimizi mutlu edecek şeyleri göz önünde bulundurmanın önemine değinen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan: “Hayata nasıl baktığımız önemli. Biz yalnız bir toplum değiliz, bu kültürümüzün bir parçası. Başarının tek bir tanımı vardır mutlu olmak. Mutluluk, erdemler bütünüdür. Gerçek mutluluk, başkalarını mutlu etmekten geçer. Kariyer planınızı yaparken, kendinizi mutlu edecek şeyleri de göz önünde bulundurmalısınız. Birçok meslek ortadan kalkacak, istihdam olanakları ortadan kalkıyor fakat yeni istihdam alanları oluşacak. Teknoloji sayesinde artık her türlü olanağa çok daha hızlı ve kolay erişiliyor. Teknolojinin getirileri sayesinde insanlar hem çalışacak hem de sosyal hayatına daha fazla zaman ayırabilecek. Meslek sizi esir alamayacak, önünüzde bambaşka düzenekler var artık.” dedi.

“Standartlaşmış kalıpları aşın!”

Öğrencilere kariyer basamaklarını tırmanırken tavsiyelerde bulunan Arıboğan, “Önerim; standartlaşmış kalıpları aşın. Sizi mutlu edecek, başarılı kılacak alanlara yönelin. Başarı ve mutluluğun tek koşulu yetenek ve ilgilerinizle uyumlu olarak bir alana yönelmek.” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrasında Arıboğan öğrencilerden gelen soruları da içtenlikle yanıtladı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)