“Pandemi ve Yalnızlık” kitabı Üsküdar Üniversitesi yayınlarından çıktı.

Editörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Arş. Gör. Berat Dağ ve Bengi Çakmağın yaptığı “Pandemi ve Yalnızlık” kitabı Üsküdar Üniversitesi yayınlarından çıktı. Yazarları arasında Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Erol Göka’nın da olduğu kitap, pandemi süreci ve yalnızlık arasındaki ilişki biçimini disiplinler arası bir çerçevede değerlendiriyor.

Kitap, 4-5 Aralık 2021’de düzenlenen II. Uluslararası Yalnızlık Sempozyumu’nda sunulan bildirilerin deşifre, makale ve deneme olarak düzenlenmiş biçimlerini içeriyor.

Ayrıca kitapta sempozyumun oluşturduğu etkiye binaen kaleme alınmış makale ve denemeler de bulunuyor.

Kitap, pandemi süreci ve yalnızlık durumu arasındaki ilişki biçimini disiplinler arası bir çerçevede değerlendiriyor. Bu bağlamda kitapta yurtiçi ve yurtdışından farklı disiplinlerden olan yazarlar tarafından pandemi ve yalnızlık ilişkisi tarihsel, felsefî, sosyolojik, tıbbî, psikiyatrik, psikolojik, politik ve sanatsal açılardan tahlil edilmekte olup, bu ilişkinin neden olduğu olumlu ve olumsuz yönler tartışmaya açılıyor.

Kitabı bölüm yazarları arasında Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Yılmaz Özbek,  Prof. Dr. Könül Bünyadzade, Prof. Dr Jıldız Urmanbetova gibi isimler yer alıyor.

Pandemi süreciyle birlikte olumsuz yönü derinleşen yalnızlık durumunun neden olduğu çok yönlü sorunların çözümü noktasında bu kitap önemli bir kaynak niteliğinde olması da dikkat çekiyor.


Fotoğraf: Beyza Gezer - Ayberk Erdoğan

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)