Üsküdar Üniversitesinde “Koruyucu Aile ve Toplum” Semineri Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Sosyoloji Kulübü ve Kalben Derneği “Koruyucu Aile ve Toplum” başlıklı seminer gerçekleştirildi. Kalben Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Çalışkanoğlu Ekşi’nin konuşmacı olarak katıldığı seminerde Ekşi, kan bağı olmadan can bağıyla aile olmayı yaşamanın çocuklar açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Pelin Çalışkanoğlu Ekşi: “Kan bağı olmadan can bağıyla aile olmayı yaşamalı” 

 Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkede gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’nın yaptığı seminerde Kalben Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Çalışkanoğlu Ekşi koruyucu aile ve toplum konuşana ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Koruyucu aile uygulaması ile ilgili kendi hayat hikâyesini ve anılarını paylaşan Çalışkanoğlu ülkemizde koruyucu aile hizmet modeline ilişkin bilgiler verdi.  Ekşi, Kalben Derneğinin “koruyucu aile” kavramının tanıtılması ve bu konuda ailelerin teşvik edilmesi, koruma ve bakım altında bulunan çocukların güvenli aile ortamı ile buluşturulmasına yönelik faaliyetlerine ilişkin somut veriler paylaştı.

Ekşi, “Kan bağı olmadan can bağıyla aile olmayı yaşamanın” çocuklar açısından çok önemli olduğunu da ifade etti.

Ebulfez Süleymanlı: “Kalben Derneği ile sıkı bir işbirliğimiz var.”

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Kalben Derneği ile Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü arasında sık bir işbirliğinin olduğunu hatırlatarak, Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin dernek faaliyetlerinde hem gönüllü staj yaptığını ve daha sonraki dönemde mezunlarında dernekte aktif çalışma yaşamına devam ettiğini belirtti. Süleymanlı, bu anlamda Kalben Derneğinin çalışmalarına bundan sonra da Üniversite olarak destekleyeceklerini dile getirdi.

Aynı anda zoom platformu üzerinden yayınlanan seminere farklı üniversitelerden ve STK’lardan çok sayıda kişi katılım gösterdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)