Yılgür Yoksulluk ve suç ilişkisi ni anlattı.
Üsküdar Üniversitesi, Bahar yarıyılının ilk Üniversite Kültürü Dersini gerçekleştirdi. Bu kapsamda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin konuğu Yrd. Doç. Dr. Egemen Yılgür oldu. Yılgür öğrencilere Yoksulluk ve Suç İlişkisi konusunda bilgiler verdi.
Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüsü Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşen derste Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Egemen Yılgür, öğrencilerle buluştu. Yılgür, Yoksulluk ve Suç İlişkisi kavramını anlattı.
Sosyologların yoksulluğu iki başlık altında; göreli yoksulluk ve mutlak yoksulluk olarak ayırdığını belirten Yılgür bazı coğrafyalarda yoksul insanların yaşadığı mahallelerin damgalandığına dikkat çekti. Yılgür şunları söyledi:
Fransız sosyolog Loic Wacquantın araştırmaları küreselleşme sonrası metropollerde bazı bölgelerin suçluluk algısı ile damgalandığını ortaya koyuyor. Buralarda yaşayan insanların potansiyel suçlu olarak görülmesi ise toplumsal dışlanmayı arttırıyor
İşsizlik arttıkça gettolaşmanın arttığına vurgu yapan Yılgür, işsizlikle birlikte kişilerin toplumdan soyutlanıp, kendi ortamına çivilendiğini söyledi. Yılgür, damgalanmanın suç oranlarını da artırdığını kaydetti.
Damgalanma, kişinin toplumla arasındaki duvarın yükselmesine neden oluyor. Böylece bu kişiler suç örgütlenmeleri için kolay insan malzemesi haline geliyorlar. Sonuç olarak damgalanan bölgelerde ki suç oranlarında gerçekten de bir artış yaşanıyor
Yılgür, öğrencilerin konuya ilişkin sorularını da cevapladı.