‘Geleceğin Mesleği Sigortacılık’ semineri gerçekleştirildi
Üsküdar Üniversitesi SHMYO bünyesinde düzenlenen ‘Geleceğin Mesleği Sigortacılık’ semineri gerçekleştirildi. Moderatörlügünü Üsküdar Üniversitesi SHMYO Sosyal Güvenlik Programı Öğr. Gör. Sıla Meltem Arman’ın üstlendiği etkinliğe Özer Grup Sigorta Şirket yöneticisi Latif Bulanık, sigortacılık alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere ve mesleğin getirilerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Latif Bulanık: “Sigortacılık, ihtiyaç sahiplerinin kahramanı olmaktır”
Sigortacılığın özünde azami iyi niyet bulunduğunu belirten Bulanık: “Ben dünyanın en güzel mesleğini yapıyorum. İnsanların hasarları olduğunda bunlara tesir etmek beni çok mutlu ediyor. Bir nevi onların kahramanı oluyorsunuz. Risk dediğimiz kavram var. Hayatımızın her alanında riskler mevcut. Prim karşılığında temin etme kavramına göre kişinin sigorta zararını onarıyoruz. Bunun öncesinde bir takım ücretler alıyoruz buna da prim adı veriyoruz.” dedi.
“En önemli sigortacılar öğretmenlerdir”
Öğretmenlerin kişilerin yetkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalar yaptığını, geleceğin ise sizlere göre şekilleneceğini ifade eden Bulanık: “Sizlerin sigortanızı, becerilerinizi geliştirmeye, var gücüyle çalışan öğretmenleriniz var. İstanbul’da Kasım sonunda sert bir fırtınayla karşı karşıyaydık. Birçok ev çöküntüye uğradı. Hasar ciddi anlamda hissedildi. Arabalar, binalar zarar görüyor. Ekonomik konjektöre baktığımız zaman da maliyetlere çok büyük etkisi var. Sadece arabanın camı için bile çok ciddi miktarda bütçeler ayrılıyor. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ev, araba almak için çabalıyor bu yükselişten dolayı hem fakir hem zengin için sigorta önemli. Hastalandıktan sonra değil, hasta olmadan önce tedbir alınmalı. Ek olarak yalnızca şahısların değil firmaların da yapması gereken bir durum.” dedi.
Latif Bulanık: “Ülkemizde sigortacılığın temelleri Beyoğlu yangınları olayında atıldı”
“Sigortacılığın ilk örnekleri Santa Clara isimli geminin taşıdığı yüke deniz üzerindeyken seneler önce sigorta yapılıyor. Geçmişten günümüze gelindiğinde ise dünyada özellikle Londra yangınları 4 gün sürüyor ve zarar gerçekleşiyor. Bu olayın ardından diyorlar ki bizim bu durumla ilgili önlem almamız lazım. Yangın sigortaları da böyle şekilleniyor. Ülkemizde ise Osmanlı zamanında kapitülasyonların yoğunluğu nedeniyle maalesef sigortacılık gelişmemiş. 1800’lü yıllarda Beyoğlu yangınlarından sonra önlemler alınmaya başlanmış.” dedi.
“Bireysel emeklilik sistemine kayıt olmanız sizin için fayda sağlayacak”
Sigortacılık hayali olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Latif Bulanık: “Sigortacılığın esas kalbi Segem belgesidir. Segem belgesi sektörde istenen ve istihdam kazandıran bir tecrübedir. Segem belgesine sahip olursanız aç kalmazsınız. Satış kanallarında yaptığınız işte kendinize yatırım yapın ki daha fazla kazanç sağlayın. Hasar olur hasarın içine girersiniz. Satışa uzak bakan arkadaşlar varsa sıcak bakmalarını tercih ederim. Firmalar size eğitimler de verir. Sigorta acentelerinde işe başlayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Satış pazarlamayı, ekranın ve hasarın tam içinde olabilmeyi öğreneceksiniz. Sigorta acenteleri en çok dokunan yerdir. Eğer sigortacılık alanında hayaliniz varsa bir acentede işe başlamak daha iyi olabilir.” ifadelerini kullandı.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)