Üsküdar Üniversitesi Engelsiz Yaşam Kulübü’nden Ata’ya ziyaret!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe dikkat çekmek için Anıtkabir’i ziyaret etti. Etkinliğe, Engelsiz Yaşam Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ak ve Biyotasarım Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tutkun ile birlikte 27 öğrenci katıldı. Ziyarette duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzalayıp Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini ziyaret etti.

Engelsiz Yaşam Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ak Atatürk Özel Defteri’ne duygu ve düşüncelerini aktardı:

“Ulu Önderimiz Yüce Atatürk,

Bugün bize güvenip, emanet ettiğin güzide vatanımızın Türk gençleri ve evlatların olarak huzurundayız.

Bize emanet ettiğin vatanımızı;

Duyduğun güveni içimizde her zaman hissederek, senin açtığın yolda ilerlemek tek gayemizdir.

Görevlerimizin ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak üniversitemizin sloganı olan ‘İnsanı Anlamaya Bir Adım Daha’ anlamak için daima çalışmaktayız.

Sen engelleri birliktelikle, farkındalıkla aşabileceğimizi bize öğrettin. Biz de bu toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edip ülkemizin daha çağdaş olabilmesi için eğitimle aşılamayacak hiçbir engelin olmadığının farkındayız. Bu zorlu yolda rehberimiz daima sensin. Rotamız senin yolun.

Ruhun Şad Olsun.

Saygı ve Özlemle,” ifadelerine yer verildi.

Hatıra defteri mesajına yer verildikten sonra dönüş hazırlıklarıyla birlikte Engelsiz Yaşam Kulübü öğrencileri Anıtkabir ziyareti etkinliği tamamlanmış oldu.


 


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)