Prof. Dr. Havva Kök Arslan’ın yeni kitabı okuyucuyla buluştu!

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Kök Arslan’ın kaleme aldığı “Küresel Güç Oyunu” kitabı raflardaki yerini aldı. 

“Çalışma bu anlamda yayınlanan ender eserlerden”

Prof. Dr. Havva Kök Arslan’ın yazdığı, “Küresel Güç Oyunu” isimli eser Sarmal kitabevinden çıktı. Prof. Dr. Havva Kök Arslan kitap hakkında şöyle diyor; “Güncel küresel sorunlar hakkında genellikle akademisyenlerin görüşlerine başvurulur; ancak dersler sırasında geleceğin sorunları ve çözüm önerileri konusunda gençlerin görüşlerinin çok daha sorumlu, yaratıcı ve heyecan verici olduğunu görünce bunların mutlaka yayınlanması ve daha geniş okuyucu kitlesine ulaşması gerektiğini düşündük. Türkiye’de gençlerin ulusal ve uluslararası olaylar hakkındaki düşünceleri, bu konuları takip edip etmedikleri ve ediyorlar ise bu konulara daha çok hangi bilgi kaynaklarından ulaştıklarına dair konular son derece önemli. Çalışma bu anlamda yayınlanan ender eserlerden.” dedi.

Gençlerin küresel konular hakkındaki bilgi kaynağının önemli bir bölümünü televizyon ve internet oluşturuyor. Bu da beraberinde gençlerin gerçekle ilgisi olmayan bilgilere sahip olmasına neden oluyor. Gençlere bu konuda mümkün olduğu kadar bilimsel, araştırmaya dayalı akademik bilgiler verilmesi gerektiğine değiniyor. Ulusal ve uluslararası sorunların farklı nedenleri konusunda bilgiye dayalı tartışmalar yapılarak farkındalıkları artıracak bu kitap, gençlere küresel anlamda yön gösterecek bambaşka bir bakış açısıyla raflarda okuyucusunu bekliyor.

Kitaba ulaşmak yahut sipariş vermek için tıklayınız

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)