SHMYO Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan ile Müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Salih Tuncay, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Karasakal’ın yanı sıra öğretim elemanları katıldı.  Akademik kadroya yönelik yapılan toplantıda planlanan ve yapım süreci tamamlanan akademik çalışmalar (proje, yayın, kitap çalışmaları) ele alındı. Ön lisans öğrencileri için TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri hakkında bilgi verilerek başvuru süreçleri anlatıldı.

Akademisyenlerin proje yapmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ön lisans öğrencileriyle birlikte çalışmaların yapılıyor olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

SHMYO mevcut kontenjanların ek yerleştirmelerle beraber %90 oranında doluluğa ulaştığına ve geçmiş senelere oranla öğrenci sayılarının birçok programda artış gösterdiğine dikkat çeken Doç. Dr. Mesut Karahan, toplantı sırasında gerçekleştirdiği sunum ile SHMYO öğrenci sayılarına, akademik ve idari yapılanmaya, SHMYO Komisyonlarına, FTS verilerine ve yapılan seminerlerden detaylı olarak bahsetti.

İdari ve akademik kadronun yer aldığı toplantıda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun artıları, eksileri ve gelecek planları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Program öğretim elemanları dilek ve temennilerini belirtmeleri ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)