Yeni akademik yıl oryantasyon programları devam ediyor…

Üsküdar Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) oryantasyon programları gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan’ın katıldığı oryantasyon programında Üsküdar Üniversitesinde faaliyet gösteren direktörlükler öğrencilere yeni eğitim yılında Fİ-JİTAL eğitim hakkında bilgilendirme yaptı.

Prof. Dr. Şefik Dursun: “İyi bir Üsküdar Üniversitesi mezunu olarak hayata atılacaksınız”

Yeni eğitim yılında Üsküdar Üniversitesine yeni başlayan öğrencilere nasihatler veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun; “Üsküdar Üniversitesi 12.yılını bitirdi ve şimdi 25 bine yakın öğrencisi olan oldukça kalabalık bir aile haline geldi. Sayın Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın vizyonuyla sağlık alanında da çok gelişmiş bir üniversite. Biz Üsküdar Üniversitesi olarak sizlere her alanda istediği eğitimi vermeye hazırız. Üsküdar Üniversitesinin fiziki imkânlarından ziyade hocalarımızın sizlere verecekleri önemli. Bu oryantasyon programının Fİ-JİTAL diye görüyorsunuz. Ben daha kolay anlaşılabilsin diye açıklayayım; akşam bir dersim vardı zoom diye bir programımız var. Dersleri çevrimiçi oradan anlatıyoruz. Yani bizleri yüz yüze olmayan eğitimde öğrencilerimiz oradan dinliyor. İlk dersim dün akşamdı ve çok rağbet vardı sevindim. Çocuklar siz derse rağbet ederseniz önce hocalarınız mutlu olur. İstanbul’a yeni gelenleriniz için söylüyorum, İstanbul gezilecek yer tabii ki gezeceksiniz. Ama unutmayın sizin birinci göreviniz Üsküdar Üniversitesinden iyi bir öğrenci olarak ayrılmak. Burası size istediğinizi verecek göreceksiniz. İyi bir Üsküdar Üniversitesi mezunu olarak hayata atılacaksınız. Zaman çok hızlı geçiyor. İşlerimiz çok olacak, uygulamalarımız çok olacak bir bakacaksınız ki 4 yıl olmuş.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Mesut Karahan: “Üniversite Kültürü dersi ile sizin sosyalleşmenizi istiyoruz”

Üniversitede sosyalleşmenin ve projeler yapmanın önemine değinen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan; “Benim çok değer verdiğim bir şey var. TÜBİTAK öğrenci projeleri. Normalde bu proje hakkı sadece fakültelere verilmişti bu sene ilk kez meslek yüksekokullarına da verildi. Ara dönemde bir TÜBİTAK projesi nasıl yazılır konusunda bir günlük eğitim vermek istiyoruz. Alanınızda veya farklı bir alanda hocalarınızla görüşerek projeler yazmanızı istiyoruz. Tabii ki eğitim-öğretimde başarılı olmanız da çok önemli. Ama bunun sonucunda diploma alacaksınız. Biz sizin sosyalleşmenizi de istiyoruz. Kulüplere üye olun, aktif olun. Alanında uzman kişiler; hocaları, iş adamlarını davet edelim. Bakın geçen sene 86 tane seminer yaptık. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarihinde bir rekor kırıldı. Kendi seminerlerimiz oluyor, hepsini sizlere açtık. Ayrıca 1.sınıf olduğunuz için SKS Direktörlüğü bir seçim yapacak; sınıf temsilcileriniz belirlenecek. İşte dersin hocasıyla, program başkanıyla, danışmanınızla iletişiminizi hep onlar sağlayacak. Sizler dilek ve temennilerinizi sınıf temsilcilerinize, onlar program başkanlarına onlarda müdüriyete iletecek. Böylelikle, daha rahat iletişim halinde olacağız.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)