Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılında İlk Öğrencilerini Ağırladı

Üsküdar Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılında öğretim hayatına başlayan Diş Hekimliği Fakültesi 35 bin metrekare alan üzerinde kurulu NP Diş ve Sağlık Yerleşkesinde son teknolojiyle donatılan laboratuvarları, klinikleri, derslikleri ve sosyal alanlarıyla geleceğin bilgili, donanımlı, değer üreten diş hekimlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.

“Öğrenciyi geleceğe hazırlayan özgünlükte bir içerik sunuyoruz”

Diş Hekimliği Fakültesi programının ‘Çağı yaşamak, geleceği kurmak’ sloganıyla öğretimine başladığını ifade eden Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay; “Öğrencilere dünyanın belli başlı üniversitelerindeki programlarında değerlendirilmesiyle çağdaş ve öğrenciyi geleceğe hazırlayan özgünlükte bir içerik sunuyoruz. Üsküdar Üniversitesi olarak Diş hekimliği programının eğitiminde 3 farklı temeli esas alıyoruz. Temel güzel sanatlar, temel tıp ve diş hekimliği eğitimi şeklinde oluşturduğumuz alanlar sadece öğrencilerin görsel ve motor yeteneklerini geliştirmek için değil aynı zamanda bir hekimin mutlaka sahip olması gereken insani duyarlılığını geliştirmek için programa dâhil edildi.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi sanat atölyesinde sanat eğitiminin ilk teorik dersi gerçekleşti

Prof. Dr. Yumuşhan Günay; “Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın desteği ile Türkiye’de ilk defa uygulanan Diş Hekimliği Fakültesi sanat atölyesinde sanat eğitiminin ilk teorik dersine bugün şahit oldunuz. Pratik uygulamalarımızda çok kısa zamanda faaliyete geçecektir. Umuyorum ki 3-5 ay sonra resim, heykel gibi birçok güzel sanat eserini sergiliyor olacağız. Bugün fakülte açılışımızın fotoğraflarını çektiğiniz gibi o eserlerinde fotoğraflarını çekmeniz için sizleri de bekleriz.” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)