Üsküdar Üniversitesi yayınlarının ilk kitabı çıktı
Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiyenin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi kendi yayınlarından ilk kitabını çıkardı. Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağın kaleme aldığı kitap, Beyin-Davranış ilişkileri üzerine. 30 yıllık birimi içeren çalışma konferans ve derslerden derlenen kitap tarih, teori ve pratiği bir arada sunuyor.
Üsküdar Üniversitesi kendi yayınlarından ilk kitabını çıkardı.
Beyin-Davranış ilişkileri üzerine kaleme alınan kitap, 30 yıllık birimi içeriyor. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağın kaleme aldığı kitap, konferans ve derslerden oluşuyor. Kitapta tarih, teori ve pratik bir arada sunuluyor
Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhanın yayın danışmanı olduğu kitaba ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanrıdağ şu ifadeleri kullandı.
Bilimde herkes için standart olması gereken teorik çerçeveye canlılık ve renk kazandıran etkenlerden biri, o teorik çerçeve içinde yer alan olgulara getirilen kişisel yorumlar dır. Bu yorumların elbette ki genel teorik çerçeveyle çelişmesi istenmez. Ancak bunlar bir olgunun daha anlaşılır hale gelmesine yardımcı oluyorsa faydalıdır ve katkı anlamına gelebilir. Kabaca 30lı yaşların başında uzman olduğu varsayılan bir doktorun on yıllar boyunca benzer olgular gördükçe onlarla ilgili deneyimli ve bilgeleri doğal olarak sabit kalmaz ve gelişme gösterir. Bunu, farklı zamanlarda olgulara getirdiğimiz yorumların farklılığından anlarız. Bu farklılıkların en açık göstergesi o kişinin zan içinde verdiği konferanslar ve anlattığı derslerdir.
Üsküdar Üniversitesi yayınlarından çıkan Beyin-Davranış ilişkileri üzerine konferanslar ve dersler isimli kitap, yazarının 30 yılı aşkın süredir izlediği ve sınırları giderek genişleyen bir ilişkiler zincirinin halkalar üzerine son yıllarda hazırladığı sunumlardan oluşuyor. 1980lerin başında bu ilişkilerden sadece beyin ve dil ilişkileri anlaşıldığı halde bunu günümüzde nasıl çeşitlenip zenginleştiği kitabın içindekiler bölümünde sıralanan konu başlıklarından da görülüyor.