22 Temmuz “Dünya Beyin Günü”

22 Temmuz “Dünya Beyin Günü”

Beyinle ilgili hastalıklarından korunma ve beyin sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla Dünya Nöroloji Federasyonu tarafından ilan edilen 22 Temmuz “Dünya Beyin Günü” nde,  Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında eğitim veren Üsküdar Üniversitesi,  beyine bağlı hastalıkların ve psikolojik problemlerin çözümüne dikkat çekiyor.

Beynin işlevleri ile ilgili bilgiler hala sınırlı düzeyde biliniyor.  Şizofreni ve Alzheimer gibi ciddi hastalıklarda kökten bir tedavi şimdilik mümkün değil, ancak hastalıkların tedavisi için araştırmalar sürüyor ve her geçen gün yeni sonuçlar elde ediliyor.

Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde beyin hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik araştırmalar yapılıyor.  Merkezde öncelikli olarak şizofreni ve madde bağımlılığına odaklı çalışmalar yürütülüyor.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan 22 Temmuz “Dünya Beyin Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada günümüzde beyinle ilgili pek çok hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu,  alzheimer, şizofreni, otizm, depresyon, parkinson ve madde bağımlılığı gibi önemli beyin hastalıkları için ise yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştiğine dikkat çekti.  Araştırma merkezlerinde bu alanda yoğun çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan ayrıca ABD Başkanı Obama’nın “BRAİN Initiative and American İnnocation” isimli Beyin Girişimi projesinin Türkiye ayağını Üsküdar Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirmeye başladıklarını da belirtti.