Sağlıklı ilişkiler ve kalıcı evlilikler için eğitim projesi hayata geçiriliyor…
Üsküdar Üniversitesi ile Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (KASTOB) iş birliğiyle yapılacak yeni projenin ilk adımları atıldı. “Sağlıklı İlişkiler ve Kalıcı Evlilikler İçin Önce Eğitim” başlığında hayata geçirilmesi planlanan proje için Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediye Başkanlığı ile paydaşlık toplantısı yapıldı. Toplantıda güçlü aile yapılarının kurulmasına yönelik ilk adım atılarak anlamlı bir iş birliği örneği sergilendi.
Üsküdar Üniversitesi ile Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (KASTOB) “Sağlıklı İlişkiler Kalıcı Evlilikler İçin Eğitim” sosyal inovasyon model projesinde ilk adımı attı. Proje kapsamında Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediye Başkanlığı ile paydaşlık toplantısı düzenlendi.
Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay başkanlığında yapılan paydaşlık toplantısına Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Üsküdar Üniversitesi Proje Geliştirme Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, KASTOB Genel Başkanı Nevzat Duyar, KASTOB Başkan Yardımcısı İshak Koçoğlu, Başkan Vekiller Yaşar Saka ve Halil Kütük, Genel Sekreter Yüksel Arslan, Kocaeli Dernekler Federasyonu Başkanı Bahriye Gürpınar Geredeli ve NuReplay Şirketi Kurucusu Nur Beyza Göç katılım sağladı.
Aile kurumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor
Toplumun en temel yapı taşlarından olan aile kurumunun güçlendirilmesi amacıyla, Üsküdar Üniversitesi ve Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (KASTOB) iş birliğinde hayata geçirilen “Sağlıklı İlişkiler Kalıcı Evlilikler İçin Önce Eğitim” projesi, Kocaeli Dernekler Federasyonu ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün katkılarıyla yürütülmeye başladı.
Toplum sağlığını önceleyen eğitim misyonuna değinildi
Toplantıda Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın; “21. yüzyılın becerisi: STK’ Üniversite ve Kamu iş birliği içinde, adanmışlık ve gönüllülükle yapılan takım çalışmasıdır.” sözlerinin önemi ve toplum sağlığını önceleyen eğitim misyonuna değinildi.
Bu bağlamda sağlıklı aile yapısının bireylerin psikolojik iyilik hali üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekildi. Proje kapsamında önemli faaliyetlerden biri, aile içi iletişimin temellerini güçlendirmek, çiftlerin arasındaki bağları sağlamlaştırmak ve toplumda kalıcı evlilik oranını artırmak amacıyla özenle hazırlanmış aile danışmanlığı modüllerini içeriyor. Bu modüller; sağlıklı iletişim teknikleri, empati geliştirme, problem çözme yöntemleri ve duygusal dayanıklılığı artırma gibi çeşitli konuları kapsayacak.
Sağlıklı ilişki dinamiklerinin oluşturulması planlandı
Toplantıda, toplumun refahına katkı sağlama amacıyla aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi, iletişim becerilerinin artırılması ve sağlıklı ilişki dinamiklerinin oluşturulması yönünde çeşitli programların uygulanması planlandı.
Toplantı boyunca, Dilovası’nın demografik özellikleri göz önünde bulundurularak proje faaliyetlerinin hedef kitlesine uygun olarak uyarlanması için detaylı analizler yapıldı. Özellikle genç çiftlerin evlilik sürecine hazırlıklı başlaması ve sağlıklı ilişki kurabilmeleri adına verilecek desteklerin sürdürülebilir hale getirilmesi hedeflendi.
Yerel yönetimin aktif rolü, projeye güçlü bir zemin hazırlıyor
Dilovası Belediye Başkanlığı’nın da projeye olan desteğini ifade ettiği toplantıda, yerel yönetimlerin aktif rolü ve katkılarıyla projeye güçlü bir zemin hazırlandığına dikkat çekildi. Projeye dair yapılan konuşmalarda; sosyal inovasyon model projede ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin de sağlanacağı, böylelikle çiftlerin evlilik öncesi ve evlilik sürecinde karşılaşabileceği zorluklarla başa çıkabilmesi için gerekli araçların kazandırılacağı belirtildi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)