Gönüllü Mentörlere Diksiyon Eğitimi de verildi

Gönüllü Mentörlere Diksiyon Eğitimi de verildiÜsküdar Üniversitesi Mentörlük Eğitim Programlarına devam ediyor. Bu kapsamda gönüllü mentörlere diksiyon eğitimi verildi. Tiyatro ve Dublaj Sanatçısı Cemal Erdoğan tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler çeşitli egzersizler yaparak doğru nefes alma yöntemlerini öğrendi.

Bakanlığa bağlı sosyal rehabilitasyon merkezlerinde kalan suç mağduru genç kızlar Üsküdar Üniversitesi mentorlüğünde hayata dönecek.

Yrd. Doç. Dr. Nadire Gülçin Yıldız önderliğinde hazırlanan eğitim projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik projeleri kapsamında destek almaya hak kazanırken mentörler eğitimlerine hızla devam ediyor.

Kanıta Dayalı Mentorlük Eğitim Projesi ile istismar ve buna bağlı oluşan davranış problemlerinin en aza indirilmesi hedeflenirken eğitimlerini sürdüren mentörlere diksiyon eğitimi de veriliyor.

Bireyin kendisini tanıması, duygu, düşünce ve davranışlarının farkına varabilmesi için ciddi bir çaba içinde olması gerektiğine dikkat çeken İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nadire Gülçin Yıldız, Üsküdar Üniversitesi Mentörlük Eğitim Programlarında yer alan öğrencilerin bunun farkında olduklarını, daha etkili mentör olabilmek için çok çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda gönüllü mentörlerin Tiyatro ve Dublaj Sanatçısı Cemal Erdoğan’dan dublaj ve diksiyon eğitimleri aldığını belirten Yıldız, öğrencilerin böylece çeşitli egzersizler yaparak doğru nefes alma yöntemlerini öğrendiklerini kaydetti.

Yaklaşık 50 gönüllü mentörün katıldığı eğitimlerde öğrencileri doğru nefes alma, güzel konuşma ve etkili iletişimin püf noktaları anlatıldı.