YKS ve MSÜ Başvuru Tarihleri Uzatıldı!

Sınav

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Milli Savunma Üniversitesi Sınavına hazırlanan ve kayıt işlemini tamamlayamayanlara ek başvuru hakkı tanıdı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Milli Savunma Üniversitesi Sınavına (MSÜ) hazırlanan aday öğrencilere ilişkin duyuru yayımladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Resmi web sitesinde duyuru yayımladı.

Adaylar, 4 Haziran’da başvurularını tamamlayabilecek

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabında "YKS'ye başvuru/geç başvuru süreleri içinde AİS kaydını yapan ancak sınav ücreti ödeme sisteminde hatalı/eksik işlem yapmaları nedeniyle ödeme işlemlerini tamamlamayan adaylara, 4 Haziran 09.00-23.59 saatleri arasında ödemelerini yaparak başvurularını tamamlama imkânı sağlanmıştır. 4 Haziran 09.00-23.59 saatleri arasında ödemelerini yaparak başvurularını tamamlayan adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girebileceklerdir" ifadelerini kullandı.

YKS

MSÜ Adayları için de başvuru süresi uzatıldı!

YKS ve Milli Savunma Üniversitesi sınavına başvuran ve başvuru sırasında sınav ücretini internet üzerinden ödeyen ancak ödeme gerçekleşmediği için kayıt işlemini tamamlayamayanlara ek başvuru hakkı tanındı.ÖSYM Başkan Yardımcısı Cengiz Ceylan, bazı adayların ödeme aşamasında işlemi gerçekleştirdikten sonra olumlu ya da olumsuz şekilde gelen uyarıyı görmeden sistemi kapattıklarını söyledi. Bu sıkıntının da bundan kaynaklandığını anlatan Ceylan, "Bu sabah itibarıyla bir çözüm yolu bulduk. İnşallah bu ayın 4'ü itibarıyla bu arkadaşlarımız yeniden kayıt yaptırabilecek. Ödemelerini de yapabilecekler" dedi. Ceylan, komisyon üyelerinin soruları üzerine yaklaşık 2 bin kişinin başvuru yapabileceğini, bankacılık sistemi üzerinden ödeme girişiminde bulunan herkese bu hakkın tanınacağını aktardı.

YKS ve MSÜ sınavına bir günlük ek başvuru hakkı

Konu ile ilgili ÖSYM resmi web sitesinde yayımlanan duyuruya göre; “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı başvurularını internet ortamında yaptıkları halde ödeme işlemi tamamlanmadığı için kayıt yaptıramayanlara bir günlük ek başvuru hakkı verildi. Bu durumdaki adaylar sistemin açılmasıyla kayıtlarını 4 Haziran'da tamamlayabilecek”  dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)