Davranış Bilimleri Fikir Festivali’nde Yapay Zekalar Yarışıyor

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’nin lise öğrencilerinin fikirlerini paylaşabileceği yeni platformu Fikir Festivali’ne başvurularda son 10 güne girildi. Şu ana kadar çok sayıda lise öğrencisinin başvuru yaptığı yarışmada son başvuru tarihi 20 Nisan 2014.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Türkiye’nin ilk “Davranış Bilimleri Fikir Festivali”ni düzenleyecek olan Üsküdar Üniversitesi, bu festival ile gençlerin fikirlerine sahip çıkıyor. Öğrencilerin yapay zekâ temasıyla yarışabilecekleri Türkiye’nin ilk Fikir Festivali olması adına önem taşıyan “Davranış Bilimleri Fikir Festivali”ne katılmak isteyen öğrenciler, 20 Nisan 2014 tarihi’ne kadar www.dbfestivali.com adreslerinde bulunan Başvuru Formları’nı doldurarak başvuru yapabilecekler.

İlk 3’e giren çalışmalara “Davranış Bilimleri Festivali Kupası” verilirken,  1. seçilen projeye 2000TL, 2. Seçilen projeye 1500TL, 3. projeye ise 1000TL ödül verilecek. Ayrıca 4., 5., 6., 7. ve 8. olarak seçilen projelere “Özgün Fikir Mansiyonu” ve 500TL ödül verilecek. Davranış Bilimleri Fikir Festivali’ne  en çok proje katılımı sağlayan okula “Davranış Bilimleri Kupası” verilecek. Öğrencilere mentörlük yapan öğretmenler de ödüllendirilecek.

Davranış Bilimleri Fikir Festivali Direktörü, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı & Eğitim Danışmanı Uzman Psikolog Orhan Gümüşel konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Davranış bilimleri odaklı eğitim anlayışımızı sadece kendi öğrencilerimize değil, tüm gençlere sunmak istedik. Bu festivali düzenlemeye de buradan yola çıkarak karar verdik. Amacımız öğrencileri lise döneminden itibaren düşünmek ve üretmekle ilgili desteklemek. Gençlerin geleceğe dair düşüncelerini paylaşabileceği ve üretkenliklerini artırma fırsatı bulacağı bir platform oluşturmak istedik. Üsküdar Üniversitesi olarak multidisipliner eğitim anlayışımızla birlikte toplumun gelişimine katkıda bulunacak gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Fark yaratan genç nasıl olunur, bunu ortaya çıkarmak istiyoruz. Lise döneminden itibaren gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak, onlara destek olmak için bu festivali düzenlemeye karar verdik. İlk etapta İstanbul’daki lise öğrencileri arasında yapacağımız “Davranış Bilimleri Fikir Festivali”ni gelenekselleştirerek önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye genelinde düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Davranış Bilimleri Fikir Festivali, Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri ve Branş Öğretmenlerinin rehberliğinde, lise 9- 10- 11- 12. Sınıf öğrencilerinin her türlü bilimsel ve düşünsel üretimine açık olarak gerçekleşecek. Festivale katılacak gençler bir yandan “Benim de bir fikrim var” başlığı ile geleceği şekillendirecek fikirlerini paylaşacaklar diğer yandan festival programında yer alan söyleşi, panel ve atölye çalışmaları, konserler, serbest kürsü etkinlikleri gibi çeşitli etkinliklerle şimdiden üniversite festivalinin keyfini çıkaracaklar.

Ayrıntılı bilgi için:

Ece Tözeniş / info@dbfestivali.com / 0216 400 22 22