2020 Mezuniyet Töreni ertelendi

Mezuniyet Töreni Komitesi


Üsküdar Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin dijital ortamda yapılması kararı, öğrencilerin talebi üzerine askıya alındı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle etkinlikler iptal edilirken mezuniyet töreninin nasıl yapılacağı da merak konusu olmuş, yurtdışındaki birçok üniversitenin dijital mezuniyet töreni düzenlemesi üzerine farklı örnekler de incelenerek “Korona Kuşağı”na özgü bir çevrimiçi mezuniyet töreni düzenlenmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Ancak öğrenciler, mezuniyet sevincini  yüz yüze yaşamak istediklerini belirterek kararın bu nedenle yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulundular.  

Bunun üzerine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevil Atasoy ve Genel Sekreterimiz Selçuk Uysaler öncülüğündeki tören komitesi, Öğrenci Konseyi Başkanı Büşra Özdoğan’ın da aralarında bulunduğu öğrencilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Öğrencilerin yüz yüze mezuniyet yönündeki taleplerini saygıyla karşılayan komite, konuyu Rektörlük ve Mütevelli Heyet Başkanlığına taşıdı. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mütevelli Heyet Başkanımız A. Furkan Tarhan ve Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mehmet Zelka’nın da talebe olumlu yönde görüş vermesiyle birlikte mezuniyet töreni ile ilgili konunun 15 Ağustos 2020 tarihinde tekrar değerlendirilmesine karar verildi. Erteleme kararı öğrenciler arasında da sevinçle karşılandı.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)