Patoloji Laboratuvarı Mezunları Nerelerde Çalışabiliyor?
Patoloji Laboratuvarı programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veriyor. Geniş iş olanaklarına sahip Patoloji Laboratuvarı programından başarı ile mezun olan öğrenciler “Patoloji Laboratuvarı Teknikeri” unvanı kazanıyor.
Patoloji Laboratuvarı programı nedir?
Patoloji, hastalıkların tanısını koyma konusunda günden güne gelişen bir bilim dalı. Patoloji Laboratuvarı programında doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemeye hazır hale getirecek, patoloji laboratuvarının öncesi ve sonrasındaki tüm işlemleri bilen ve uygulayabilecek ve bu konusa patoloji uzmanına yardımcı olacak teknikerler yetiştirilmesi hedefleniyor.Patoloji Laboratuvarı programını kimler tercih etmeli?
Patoloji Laboratuvarı programını tercih edecek adayların sağlık sektörüne meraklı, biyoloji ve kimya dallarına ilgili, araştırmayı seven, alandaki gelişmeleri takip eden, yeniliklere açık, el ve göz koordinasyonu iyi, dikkatli, titiz, sorumluluk sahibi, ekip çalışmasına uyum sağlayabilen ve iletişim becerileri güçlü kişiler olması gerekiyor.Patoloji Laboratuvarı programında hangi dersler okutuluyor?
Patoloji Laboratuvarı programının 2 senelik eğitim süreci boyunca öğrencilere; Temel Anatomi ve Fizyoloji, Histoloji, Genel Kimya, Hastalıklar Bilgisi, Patolojide Temel Kavramlar, Genel Histoteknoloji, Patolojide Kullanılan Cihazlar ve Bakımı, Patolojide Laboratuvar Güvenliği, Temel Mikrobiyoloji, Patoloji Laboratuvar Teknikler Uygulaması, Sitoteknoloji, İmmünohistokimya, Makroskobik Diseksiyon, Moleküler Patoloji Teknikleri, İlk Yardım ve Adli Patoloji gibi teorik ve uygulama temelli derler veriliyor.Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Patoloji Laboratuvarı programı okuyan öğrenciler son teknoloji laboratuvarlarda, son teknoloji cihazlarla donatılan Patoloji Laboratuvarı sayesinde edindikleri teorik bilgileri uygulama imkânı buluyor. Müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile de öğrenciler, edindikleri teorik bilgi ve uygulamaları sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor bu sayede sektöre hazır hale geliyor.
Patoloji Laboratuvarı programının çalışma alanları nelerdir?
Patoloji Laboratuvarı programından mezun olan öğrenciler devlet ve özel hastanelerin patoloji laboratuvarları, özel patoloji laboratuvarları, Adli Tıp Kurumu Patoloji laboratuvarları, Tıp Fakültesi Histoloji laboratuvarları, Moleküler Patoloji ve Sitogenetik laboratuvarlarında çalışma imkânı bulunuyor.Patoloji Laboratuvarı DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?
Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüne geçiş yapabiliyor.Patoloji Laboratuvarı programının özel koşulu var mı?
Patoloji Laboratuvarı programında özel koşul aranmıyor. Adayların, TYT’de yeterli puanı alması gerekiyor.Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)