Uzaktan Eğitim 19 Haziran’da Sona Eriyor!

Okul

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim yılının ne zaman biteceğine için açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından okulların kapanacağı tarih netleşti. Koronavirüs nedeniyle evlerinde eğitime devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitim öğretim faaliyetlerinin ne zaman sona ereceğini merak ediyordu. Birçok öğrenci veli ve öğretmenin merakla beklediği Okullar ne zaman kapanacak? Sorusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, konu ile ilgili Twitter'dan paylaşımlarda bulundu.

Okul

Okullar ne zaman kapanacak?

Erdoğan, MEB’e bağlı bütün okullarda eğitim-öğretim yılının sona erdirildiğini ifade etti. Yeni eğitim-öğretim yılının ise eylül ayında başlayacağını belirtti. Erdoğan "Okulların eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Önümüzdeki Eylül ayında yeni öğretim yılı başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs takvimi devam edecek. Üniversiteler ile ilgili karar YÖK tarafından verilecek. Sadece salgının üstesinden bizim gelmemiz yetmiyor. Sorunun tüm dünyada çözümü ile mümkündür. Hayatımızı salgın gerçeğine göre düzenlemek gerek. Hayatımızı bundan sonra salgınlara karşı yeni düzene göre yürütmek zorundayız” dedi.

Okul

Prof. Dr. Ziya Selçuk: Okullarda yüz yüze eğitim tamamlandı!

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ardından Twitter'dan, uzaktan eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız." ifadesine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020 çalışma takviminde yer alan bilgilere göre, bu yıl okullar 19 Haziran Cuma günü kapanacak. 2020 Eylül ayında ise yeni öğretim yılı başlayacak. Üniversiteler için kararı Yükseköğretim Kurumu (YÖK) verecek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)