Optisyenlik Programında Uygulama ve Staj İmkânı…

Optisyenlik

Optisyenlik programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Optisyenlik programı, günümüzün revaçta olan meslekleri arasında yer alıyor. Programından başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Optisyen” unvanı veriliyor.

Optisyenlik programı nedir?

Optisyenlik programında, göz hekimleri tarafından hastalara görme bozukluklarıyla ilgili tanıların konulmasının ardından hastanın görme bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli hizmeti veren, optik gereçleri tedarik eden ve reçete doğrultusunda hastaya özel uygulamaları sağlayabilen profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.

Optisyenlik programını kimler okumalı?

Optisyenlik programını tercih etmek isteyen adayların; optik alanına ilgi duyması, bu alanda kendini geliştirmek istemesi ve ileriye dönük kariyer hedeflerinin olması gerekiyor. Ayrıca optisyenlik programı; empati gücü kuvvetli, insanlarla iletişi kurmayı seven, teknolojik gelişmelere açık, yenilikleri ve değişimi takip eden, dikkatli, sorumluluk sahibi kişilerin tercih edebileceği bir program.

Optisyenlik

Optisyenlik programında okutulan dersler nelerdir?

Programın 2 yıllık ön lisans eğitimi sürecinde öğrencilere; Gözün Anatomisi ve Fizyolojisi, Temel Matematik, Optisyenlik, Fizik-Geometri Optik, Göz Hastalıkları, Gözlük Cam Teknolojileri, Görme Optiği ve Refraksiyon, Klinik Optik ve Rehabilitasyon, Kontakt Lens, Optisyenlikte Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Stratejileri, Göz Hastalıkları, Optisyenlik Tarihi ve Meslek Etiği, İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı dersleri veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Optisyenlik programında okuyan öğrenciler son teknoloji araç gereçler ile donatılmış laboratuvarlarda, uygulama imkânı elde ediyor. Öğrenciler, Optisyenlik Laboratuvarı sayesinde aldıkları teorik eğitimi uygulama ile birleştirerek pekiştiriyor. Öğrenciler, optisyenlik programı müfredatında bulunan zorunlu staj uygulaması ile sektörel deneyim elde ediyor.

Optisyenlik

Optisyenlik mezunları nerelerde çalışıyor?

Programdan mezun olan Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde çalışabilir. Ayrıca programdan mezun olan öğrenciler kendi optik mağazalarını da açarak hizmet verebilir.

Optisyenlik DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği bölümüne geçiş yapabiliyor.

Optisyenlik programının özel koşulu var mı?

Optisyenlik programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Başkanı Öğr. Gör. Begüm Genç, Optisyenlik Laboratuvarı ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)