Telafi Eğitimleri Ne Zaman Yapılacak?



MEB, telafi eğitimleri ile ilgili açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, telafi eğitimlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim ile eğitime devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için telafi eğitimi ne zaman yapılacak? Herkesin merakla beklediği sorunun yanıtı haberimizde…

Temmuz- Ağustos aylarında telafi eğitimi olmayacak! 

Bakan Ziya Selçuk telafi eğitimleri ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Selçuk, telafi eğitimleri sürecinin planlandığını söyledi. İnternet ve televizyon üzerinden verilen EBA eğitimiyle yüz yüze eğitimin bir bütün olduğunu belirten Selçuk, telafi eğitimlerinin de buna göre planlandığının altını çizdi. Telafi eğitiminin yaş grubu ve bölgelere göre tek tek ele alınacağını ifade eden Selçuk, “Telafi eğitiminin temmuz-ağustos aylarında olmayacağını zaten açıkladık. Haziran ya da eylül ayında okullar açılınca telafi için de karar verilecek” dedi.

Telafi eğitimi

Telafi eğitimi öğrencilere göre olacak

Bakan Ziya Selçuk, “Telafi eğitiminde televizyon ile eğitim bir telafidir, ikincisi internet tabanlı EBA’da eğitim ki burada çocuğun ne kadar kaldığını, ödevleri yapıp yapmadığını görebiliyoruz bu da bir telafidir. Bir de yüz yüze eğitim ile telafi olur. Okulları 1 Haziran’da açtık telafi hemen başlar. Ya da 1 Eylül’de açtık yine hemen başlar. Öğrencilerin ne kadar eksiği olduğunu bölgelere, okul türlerine göre ölçme değerlendirme yaparak buna göre belirleriz. Buna göre de telafi eğitiminin içeriğini belirleriz. Bir genel telafi bir de kişiye özel telafi var” dedi.

Bakan Ziya Selçuk: “Uzaktan eğitimde uluslararası standartlarda iş yapıyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs sürecinde hayata geçen uzaktan eğitim sürecini de değerlendirdi. Selçuk, “Çok mutlu olduğumuz şekilde gidiyor ama eksiğimiz var. Örneğin altyapıda eksiklikler var. 100 üzerinden 100 yapamıyorsak da şu anda yüz değil, ama 90’a yakın bir durumdayız. Hangi ülke bu dönemde nasıl bir eğitim yapıyor diye bakınca çok mutluluk duyuyoruz. Uluslararası standartlarda iş yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)