Okulların Açılacağı Tarih Belli Oldu!

Sınıf

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisan’a kadar süreceğini belirten Prof. Dr. Ziya Selçuk, okullar ne zaman açılacak? Sorusunu yanıtladı. Birçok veli, öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren konu ile ilgili detaylar haberimizde…

Okullar ne zaman açılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Bakanlık Merkez binasında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selçuk, “Okullar 31 Mayıs'a kadar açılmayacak, uzaktan eğitim sürecek” dedi.

Bakan Ziya Selçuk: “Okullar açılsın dediklerinde açabiliriz”

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Selçuk, normalleşme planları çerçevesinde “Okullar açılsın” dediklerinde hemen açabileceklerini ve telafi eğitimlerine de başlayacaklarını söyledi. Okulların bir an önce açılmasını istediğini belirten Selçuk, velilerden öğretmenlerden okulların açılması ile ilgili birçok talep geldiğini belirtti.

Bakan Ziya Selçuk: “1 Haziran’da okulları açmaya hazırız!”

Selçuk, Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı öncülüğünde kabinenin onayı durumunda okulların 1 Haziran’da açılabileceğini ifade etti. Selçuk, “Biz hazırlıklıyız. 1 Haziran değil, pazartesi günü okullar başlıyor dendiğinde biz başlarız. Okulların dezenfektanla temizlenmesi, okullarda altyapı gibi birçok hususu ele alınıyor. Meslek liseleri zaten dezenfektanla ilgili birçok hususu yapıyor. Kısaca biz açmaya hazırız” dedi.

Sınıf

Sosyal mesafe ile ilgili bizim modelleme çalışmaları yapılıyor

Bakan Ziya Selçuk, düzenlenecek olan sınavlarda sosyal mesafe kurallarına uyulacak çalışmalar yapıldığını anlattı. Bakan Selçuk, “Okullar açılırsa sosyal mesafe ile ilgili bizim modelleme çalışmalarımız var. Örneğin Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için bizim kaç sınıfımız, kaç sıramız var. Hatta Yükseköğretim Kurumlarının (YÖK) mekanları da dahil olmak üzere çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Sosyal mesafeyi dikkate alacak şekilde tedbiri alındığını belirten Selçuk, “Okulun açılması ya da sınavlar yapılması konusunda Bilim Kurulu önerilerine göre biz öğrenciler nasıl oturulmalı, öğretmen nerede durmalı, nelere dikkat etmeli tüm bunların animasyonla denemelerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

LGS ertelenecek mi? 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sınavının (LGS) ne zaman yapılacağı, erteleme durumunun olup olmayacağı konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk, “Bu konu bakanlığın iç problemi, alt problemi değil, daha üst konu. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) tek başına istiyoruz, istemiyoruz demesinden ziyade alınacak ortak karara bağlı. Kabine toplantısı sonunda da her zaman olduğu gibi açıklama Cumhurbaşkanımız yapacak” dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)