Sınıf Geçmede Birinci Dönem Notları Geçerli Olacak!

Sınıf geçme

Koronavirüs sürecinde evlerinden eğitime devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınıf geçme, sınıfta kalma durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk öğrencilerin sınıf geçme durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüs sürecinde Türkiye'de eğitimde köklü değişiklikler yaşanıyor. Uzaktan eğitim ile eğitime devam eden öğrenciler, yüz yüze eğitime ne zaman geçileceğini ve sınıf geçme yönetmeliğinin nasıl olacağını sorguluyor.

MEB, konulu ile ilgili  öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, sınıf geçme konusunda dikkat edilecek hususların neler olduğunu açıkladı.

Sınıf geçme

Sınıf geçme nasıl olacak?

Öğrencilerin sınıf geçme durumu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, "Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Çünkü tüm dünyanın içinde olduğu durumda çocuk birinci dönemde zayıf aldı diye sınıfta bırakmamız doğru değil. Belki ikinci dönemde düzeltecekti çocuk. Öğrencinin lehine bakış açısı ile sorumlu geçme söz konusu burada.

Ayrıca sorumluluk sınavları var, çocuklar bu sınavlara girmek için çalışacak. 2020-2021 yılında çocuk dersleri alacak anlayabilmesi için de bu senenin derslerini de kavraması gerekiyor. İkinci dönemin derslerini çalışmamış bir öğrenci gelecek senenin derslerini anlamakta da zorluk çeker. Veliler ve çocuklar şunu bilsinler. İşlenen konularda sarmal yapı var, bir konuyu anlamadan diğer konuya geçiş söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)