Eczane Hizmetleri Teknikeri Ne İş Yapar?

Eczane Hizmetleri

Eczane Hizmetleri programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Programdan mezun olan öğrencilere “Eczane Hizmetleri Teknikeri” unvanı veriliyor.

Eczane Hizmetleri programı nedir?

Eczane Hizmetleri, eczane ve ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu yardımcı personeli bu alanda hizmet vermek üzere gerekli bilgi ve donanıma sahip, eczacı gözetimi altında reçetelerdeki ilaçların hazırlanarak doğru bir şekilde sunulmasını sağlayan ve diğer tıbbi ürünler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapan, eczane kayıtlarının tutulmasında ve hastalarla iletişimin sağlanmasında eczacıya yardımcı olacak teknikerler yetiştirilmesi hedefliyor.

Eczane Hizmetleri programını kimler okumalı?    

Bu programı tercih edecek adayların insan ilişkileri ve iletişim becerileri kuvvetli, güler yüzlü, karşısındakini anlayabilen, dikkatli, öz verili, problem çözmeye odaklı ve planlama yapabilme özelliklerini taşıması gerekiyor.

Eczane Hizmetleri

Eczane Hizmetleri programında alınan dersler neler?

Eczane Hizmetleri programında okuyan öğrenciler 2 yıllık ön lisans eğitiminde Temel Anatomi ve Fizyoloji, Temel Mikrobiyoloji, Farmakolojiye Giriş, Tıbbi Bitkisel Ürünler, Eczane Hizmetlerinde İlaç Bilgisi, Hastalıklar Bilgisi, İlaç Şekilleri Teknolojisi, Medikal Ürünler, Eczane Hizmetlerinde İlaç Bilgisi, Temel Eczacılık Uygulamaları, Eczane Kayıtları ve Stok Yöntemleri gibi teorik ve uygulamalı dersler alıyor.

Üsküdar ÜniversitesiSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile aldıkları teorik eğitimleri uygulama imkânı elde ediyor.

Eczane Hizmetleri programı mezunları nerelerde çalışıyor?

Eczane Hizmetleri mezunları, serbest eczaneler ve hastane eczaneleri, ilaç firmaları ve ilaç depolarında çalışma olanağı buluyor.

Eczane Hizmetleri

Eczane Hizmetleri DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Biyokimya, Kimya, Kimya Mühendisliği ve ayrıca Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümüne geçiş yapabiliyor.

Eczane Hizmetleri programının özel koşulu var mı?

Eczane Hizmetleri programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)