Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü kimler okumalı?

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, üniversitelerin 4 yıllık lisans fakülteleri bünyesinde eğitim veriyor. Aday öğrencilerin, sayısal puan türü ile tercih edebileceği Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, dünyanın geleceğini etkileyecek en önemli temel bilim dallarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik nasıl bir bölüm?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, özellikle pandemi salgınıyla birlikte bugünün yıldızı parlayan bölümleri arasında yer alıyor. Bölüm, canlıları oluşturan biyomoleküllerin, nasıl işlediklerini ve genetik bilginin nasıl aktarıldığını araştıran, hastaların moleküler mekanizmalarını aydınlatmaya, biyolojik sistemlerde ürettiği bilgileri ürüne veya hizmete dönüştürerek biyoteknolojiyi geliştiren profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü kimler okumalı?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, fen ve matematik disiplinlerine meraklı, bilimsel araştırma yapmayı seven, sabırlı, çabuk kavrayabilen, açık fikirli, meraklı ve yaratıcı, yeni teknolojilerle barışık, başkaları ile işbirliği yapabilen, analitik düşünme becerisine sahip kişilerin tercih edebileceği bir alan.  

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde hangi dersler okutuluyor?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde öğrencilere teorik ve uygulamalı birçok ders veriliyor. Öğrenciler, Genel Biyoloji, Genel Kimya, Fizik, Matematik, Üniversite Kültürü, Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri, Programlamaya Giriş, Genetik, Mikrobiyoloji, İngilizce, Girişimcilik ve Proje Kültürü, Moleküler Genetik, Biyoinformatiğe Giriş, Organik Kimya, Fizyoloji, Biyokimya, Biyoteknoloji, Moleküler Biyolojide Güncel Gelişmeler, Rekombinant DNA Teknolojisi, Moleküler Hücre Biyolojisi, İmmünoloji, Biyoetik derslerinin yanı sıra çeşitli seçmeli dersleri alabiliyor.  

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde Türkçe eğimin yanı sıra isteyen öğrenciler yüzde yüz İngilizce eğitim de görebiliyor. Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde okuyan öğrenciler son teknoloji ile donatılmış Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı sayesinde öğrenciler, insan ve çevre sağlığının korunmasına, sorunların çözümüne yönelik olarak mevcut altyapının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Öğrenciler, bölümde edindikleri teorik bilgiyi son teknoloji ile donatılmış laboratuvarda pratiğe dökme fırsatı buluyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunlarının çalışma alanları nerelerdir?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olan öğrenciler biyoteknoloji şirketlerinde özellikle medikal, farmasötik, zirai endüstri, gıda endüstrisi, çevre ve doğal hayatı koruma ile ilgili kamu ya da özel kuruluşlar, hastaneler, özel klinik ve laboratuarlar, tüp bebek üniteleri, biyomedikal cihazlar ile ilgili şirketler gibi alanlarında çalışma imkânı bulabiliyor.

Bölümün özel koşulu var mı?

Aday öğrencilerin Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü tercih edebilmesi için Alan Yeterlilik Testinde (AYT)’de yeterli puanı alması gerek.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü öğrencisi, Bengisan Divrik, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)