Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölüm Hakkında

Geleceğin Mesleği; Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Nedir?

Temel ve Sağlık Bilimleri alanında, özellikle insan hücre yapıları ve işleyişlerini (-omics teknolojileriyle) ortaya çıkartarak, iç-dış, makro-mikro çevresel faktörleri de göz önüne alarak, hücre altı birimlerden tüm sistemlere kadar, onları oluşturan ünitelerin birbirleri ile olan ilişkileri ve bu ilişkilere bağlı olacak şekilde yaşanabilecek tüm etkileri inceleyen bir bilim dalıdır.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Eğitimine Multidisipliner Yaklaşım

Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce Bölümünde, biyomühendislik, kimya biyoloji mühendisliği, sistem mühendisliği, yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği alanlarıyla teorik ve pratikte birleştirme vizyonu ile eğitim sunulmaktadır. Bölüm, multidisipliner eğitim sistemi ile akademik pozisyonlar ve diğer iş olanaklarında en uygun adaylar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?

Üsküdar Üniversitesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, öğrencilere en yeni ve yüksek akademik içeriğinde dersler vermeyi hedeflemektedir. Temel biyolojik bilimlerle ilintili olarak biyomühendislik ve biyoteknoloji teknikleri ve çeşitli derslerle kapsamlı bir eğitim sunulmaktadır. Biyolojinin farklı alanlarında; biyoinformatik, genetik, genomik, popülasyon genetiği, hücre biyolojisi, biyokimya ve kök hücre gibi araştırmalar konularında da eğitim verilmektedir.

Eğitim Dili İngilizce

Eğitim dili İngilizce olan Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce Bölümü, İngilizce Hazırlık dışında 4 yıllık lisans eğitiminden oluşmaktadır. Sekiz yarıyıldan oluşan lisans programında 1 yıllık hazırlık eğitimi zorunludur.

Erasmus İmkanları

Üniversitemizde sunulan multidisipliner eğitim imkanı sayesinde öğrenciler yüksek standartlı araştırma alanlarına yönelebilecekleri gibi bölümümüze ait Erasmus ikili anlaşmalarımızdan faydalanarak uluslararası eğitim deneyimleri kazanabilmektedir.

Laboratuvarlar

Öğrencilerimizin dört yıllık lisans eğitimleri boyunca bölüm derslerinde öğrendikleri teorik bilgileri, laboratuvarlarımızda uygulamalı olarak kullanma olanağına sahip olurlar. Lisans öğrencileri dışında, lisansüstü öğrenim gören öğrencilerimizin de tez çalışmalarında, projelerinde ve araştırmalarında öğretim elemanları ile birlikte laboratuvarlarımızda çalışabilmektedir.

•Temel Biyoloji ve Mikroskop Laboratuvarı
•Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı
•Kimya Laboratuvarı
•Fizik Laboratuvarı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce Bölümünü başarı ile tamamlayan öğrenciler yurt içinde ya da yurt dışında çeşitli araştırma destekleri ile akademik kariyerine devam edebilmektedir. Biyoteknoloji şirketleri, ilaç endüstrisi, çevre ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren kamu ve özel kurumlar, hastaneler, tüp bebek merkezleri ve tanı laboratuvarları, biyomedikal cihaz şirketleri de Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunlarına iş olanağı sağlayan kurumlar arasında yer almaktadır.

Üsküdar Üniversitesi Kuluçka Merkezi aracılığıyla girişimcilik ruhuna sahip öğrencilere kendi şirketlerini kurup gerekli danışmanlıklar da sağlanarak kendi iş yerlerini kurmalarına destek de olunmaktadır.

Bölüm

Puan Türü

2023 KONTENJAN

2022 ÖSYS Taban Puanı

2022 ÖSYS Başarı Sırası

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (İNGİLİZCE) (BURSLU)

SAY

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (İNGİLİZCE) (%50 İNDİRİMLİ)

SAY

Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü Nedir?
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü, Taban Puanları
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü, dersleri ve müfredat detayları
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü, Mezunlarının Çalışma Alanları Nedir?
Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!