Koronavirüs Nedeniyle Açıköğretim Sınavları Tekrar Ertelendi!

Açıköğretim Sınavları

Türkiye’de görülen koronavirüs pandemisi eğitim alanında birçok değişikliğe neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında Açıköğretim Sınavlarını tekrar erteledi. Açıköğretim Lisesi Sınavına girecek birçok öğrenci Açıköğretim Lisesi Sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.

3. dönem kayıt işlemleri ertelendi

Açıköğretim okullarının üçüncü dönem sınavlarının 2020 Yılı Sınav Uygulama takvimine göre 4-5 Temmuz'da yapılması planlanmıştı. Ancak üçüncü dönem sınavları için kayıt işlemlerinin yapılması gerekiyor. İşlemler için öğrencilerin irtibat bürolarına gitmeleri ve ilgili bankalara sınav ücretlerini ödemeleri bu süreçte tehlike oluşturabileceği için sınavların ertelenmesine karar verildi. Buna göre, kayıt işlemleri ve sınav kütüğü hazır olan ikinci dönem merkezi sistem sınavlarının 4-5 Temmuz'da; üçüncü dönem sınavlarının ise eylül ayında yapılması kararlaştırıldı.

Açıköğretim Sınavları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı açıklamaya göre; "Genel Müdürlüğümüz Açık Öğretim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı II. Dönem Merkezi Sistem Sınavları 2020 Yılı Sınav Uygulama Takvimine göre 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanmıştır.

Son dönemde Dünya çapında görülen Corona Virüs (Covid-19) tehlikesinin ülkemizde de görülmesi sebebiyle, anılan tarihlerde yapılması planlanan Açık Öğretim Kurumları 2019-2020 eğitim öğretim yılı II. Dönem Merkezi Sistem Sınavlarının Eylül ayına ertelenmesi uygun görülmüştür" dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)