2020 YKS’de hangi konular çıkacak?



Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler bir yandan çalışmalarına devam ederken bir yandan güncel gelişmeleri takip ediyor. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, koronavirüs nedeniyle 25 – 26 Temmuz tarihine ertelenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili birçok konuyu merak ediyor. Aday öğrenciler, YKS’de hangi konular çıkacak? YKS konuları neler? Şeklinde düşünürken bekledikleri yanıtı Milli Eğitim Bakanlığı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TYT-AYT ve YDT Sınavlarında Derslere Göre Sorulacak Sorulara Ait Konu, Kazanım ve Açıklamaların, 12. sınıf derslerine ait bölümünün güncellendiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk YKS de sorulacak soruların müfredatında güncelleme yapıldığını Twitter hesabı üzerinden açıklamıştı. Bakan Selçuk, "12. sınıf öğrencilerinin; 9, 10, 11’inci.sınıf müfredatlarına ek olarak 12’inci sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacağını belirtmişti.

2020 YKS konuları neler?

MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından YKS 12.sınıf derslerine ait konu, kazanım ve açıklamalar tekrar güncellendi. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı resmi web sitesinde duyuru yayınladı. Buna göre; "Bakanlığımız tarafından hazırlanarak 04 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan "2020 Yılında ÖSYM Başkanlığı Tarafından Gerçekleştirilecek TYT-AYT ve YDT Sınavlarında Derslere Göre Sorulacak Sorulara Ait Konu, Kazanım ve Açıklamalar"ın, 12. sınıf derslerine ait bölümü güncellendi. 9, 10 ve 11. sınıflarda herhangi bir güncelleme yapılmadı." dedi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayınladığı 12. sınıf derslerine ait konu, kazanım ve açıklamaların güncellendiği bütünleşik dosyaya ulaşmak için: http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_04/04164211_01132610_2020_yks_guncel.pdf

YKS ne zaman?

Koronavirüs nedeniyle ertelenen YKS tarihleri;
  • YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Temmuz'da,
  • YKS'nin ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 26 Temmuz'da yapılacak.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)