Koronavirüs Türkiye’de eğitimi nasıl etkiledi?



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uzaktan eğitime yönelik yaptığı açıklamalar sonrası benzer bir açıklamayı da YÖK Başkanı yaptı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri eğitimlerine evden online eğitim olarak devam ediyor.

Birçok veli, öğrenci ve öğretmen okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan birçok aday öğrenci ise YKS’nin ertelenip ertelenmeyeceğini soruyor. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar haberimizde…



MEB uzaktan eğitimi uzattı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen uzaktan eğitim ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Bakan Ziya Selçuk: “Önümüzdeki hafta uzaktan eğitim yapmaya devam edeceğiz. Yüz yüze eğitimle telafi ne zaman olacağı, bilim kurulunun önerileriyle ilgili. Ama telafi eğitimleri yapılacak. Her türlü senaryoya hazırız. Sınav da dahil olmak üzere. Uzaktan eğitim 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Özel öğretim kursları da bu tarihe kadar uzatıldı” şeklinde konuştu.



YÖK Başkanı açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise üniversitelere yönelik açıklamalarda bulundu YÖK  Başkanı, üniversite sınavına hazırlanan 2 buçuk milyon aday öğrencinin merak ettiği YKS ertelenir mi? sorusunu da yanıtladı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim başka bahara kaldı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç: “Uzaktan eğitim ve öğrenme faaliyetlerini devreye soktuk. Her gün yeni sanal sınıflar devreye sokulmaktadır. Açık öğretimdeki ders materyallerini dijital platformlarda tüm üniversitelerimize açtık. Biz süre daha evde kalmak, tüm yaş grupları için elzemdir. Bazı hususlarda kararlar aldık. Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır” şeklinde konuştu.

YKS ertelendi!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs nedeniyle örgün öğretime ara verildiğini belirterek, YKS ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saraç, “YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasını karara bağladık.” dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)