Büyüyen ve gelişen sektör ‘Reklam Tasarımı ve İletişimi’



Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü üniversitelerin İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan dört yıllık lisans eğitimi veren bir alan. Reklam sektörüne profesyoneller yetiştirmeyi amaçlayan bölüm, yaratıcılığın ve bilimin kesiştiği noktada yer alıyor. Sanatı ve bilimi bir araya getiren Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü, öğrencilerin sözel puan türü ile tercih edebileceği bir alan.

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü nedir?

Gelişen teknoloji ile birlikte küreselleşme, markalar arası rekabetin artmasına neden oldu. Reklam, bir markanın diğerlerinden ayrıştırılmasına, tanınmasına, tüketicilerin zihninde yer edinmesine ve tüketiciler tarafından satın alma davranışının gösterilmesine olanak tanıyor. Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü hızla büyüyen ve gelişen reklam sektörüne geleceğin yaratıcı reklamcılarını, iletişimcilerini kazandırmayı amaçlıyor.

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünü kimler tercih etmeli?

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü; okumayı, yazmayı, araştırmayı seven, iletişim becerileri ve insan ilişkileri kuvvetli, yeniliklere, değişime açık, sorgulayan, yaratıcı düşünebilen, yazılı ve sözlü kendini ifade edebilen, ikna kabiliyeti yüksek öğrencilerin tercih edebileceği bir bölüm.



Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünde alınan dersler nelerdir?

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünde öğrenciler; Reklama Giriş, Reklamda İleri Tasarım, Marka Tasarımı ve Yönetim, Fotoğrafçılık, Medya Planlama, Reklamda Temel Tasarım, Pazarlama İletişimi, Metin Yazarlığı, Reklamda Yaratıcılık gibi zorunlu dersler görüyor.Öğrencilere 3’üncü ve 4’üncü sınıfta; Siyasal Reklam, İmaj ve Algı Yönetimi, Uluslararası Reklamcılık, Tüketici Davranışları, Nöropazarlama, Reklam Psikolojisi, Medya Mecraları ve Reklamcılık, Reklamda Cinsiyet Temsili, Reklam Senaryosu Yazarlığı, Kurumsal İletişim Uygulamaları, İkna Kuramları ve Reklamcılık, Reklam Filmi Prodüksiyonu, Reklam Atölyesi, Yenilikçi ve Yaratıcı Düşünme Teknikleri, Reklam Tasarımı ve Photoshop Uygulamaları, Eleştirel Reklam Çözümlemesi, Reklam Ajansı Yönetimi, Reklamda Hikâye Anlatımı, Reklamcılıkta Kampanya Uygulamaları gibi birçok seçmeli ders veriliyor.



Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü öğrencileri ilk iki sene gördükleri zorunlu teorik eğitimi üç ve dördüncü sınıfta aldıkları seçmeli derslerle pekiştiriyor ve reklam sektöründe hedefledikleri alana doğru uzmanlaşıyor. Hem akademik anlamda hem de reklam sektöründe alanında uzman isimlerden ders alan öğrenciler, edindikleri bilgileri uygulamalı derslerin yanı sıra staj imkânı ile de pekiştiriyor. Öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde düzenlenen birçok etkinlikte sektörden isimlerle bir araya geliyor, sektör ile ilgili merak ettiklerini doğrudan dinleyebiliyor ve staj imkânı yakalayabiliyor.

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü çalışma alanları nelerdir?

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünden mezun olan adaylar, Kamu ve özel sektörde, medya, kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, marka yönetimi, kurumsal iletişim yönetimi, reklam ajansları ve pazarlama gibi geniş iş imkânlarının olduğu alanlarda çalışabilir.

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünün özel koşulu var mı?

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü sözel puan türü ile adayların tercih edebileceği bir alan. Bölümde özel koşul bulunmuyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü öğrencisi Zehra Güneş, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.  



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)