Koronavirüs Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Koronavirüs tatili

Dünyada birçok ülkede görülen koronavirüs vakaları Türkiye’de görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da doğruladığı koranavirüs vakalarına karşı tedbirler ülke genelinde artırıldı. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı gerçekleşti. Birçok veli ve öğrencinin merak ettiği okullar tatil olacak mı sorusu da bu toplantılar sonucunda yanıt buldu. Peki, koronavirüs tatili ne zaman başlıyor? Tatil kaç gün sürecek?

İbrahim Kalın: “Spor müsabakaları nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen toplantı ardından Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart itibarıyla ilk, orta ve liselerin iki hafta tatil edileceğini, üniversitelerin de 3 hafta süreyle tatil edildiğini söyledi. Kalın, spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağı ve kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışının izne tabi olacağını belirtti.

Koronavirüs

Ziya Selçuk: “Öğrencilere uzaktan eğitim ve online eğitim verilecek”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında ilk, orta ve lise öğrencilerine koronavirüs nedeniyle verilen iki hafta tatil sürecine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Selçuk, öğrencilerin 2 hafta tatil süresince eğitimin, uzaktan eğitim ve online eğitim ile devam edeceğini bildirdi. Selçuk, "Haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve TRT aracılığıyla internet ve TRT üzerinden eğitim verilecek. Tam gün, yarım gün, senkron mu, asenkron mu olacağına dair bir tablo paylaşılacak” dedi.

YÖK: “Üniversitelere koronavirüs kapsamında 3 hafta tatil”

Üniversite öğrencilerine verilen 3 haftalık tatil ile ilgili Yükseköğretim Kurumu yetkilileri de açıklama yaptı. Buna göre; “Koronavirüs kapsamında 3 hafta tatil olan yükseköğretim kurumlarında online ya da uzaktan eğitim olmayacak. 3 haftalık tatil yalnızca öğrencileri kapsıyor” şeklinde konuştu.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve  Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, koronavirüsten korunmanın yollarını anlattı.




 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)