Adli Bilimler bölümü hangi imkânları sunuyor?

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy

Adli ve idari soruşturmalar sırasında elde edilen delilleri inceleyen ve değerlendiren bölüm olan Adli Bilimler birçok yönüyle dikkat çekiyor. Aday öğrencilerin ilgi duyduğu ve Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde Türkiye’de sadece Üsküdar Üniversitesinde eğitim veren bölüm sayısal puan türü ile tercih ediliyor.

Adli Bilimler bölümü nedir?

Adli Bilimler, suç ve suçlunun kanıtlanmasında, suçlunun saptanması konusunda teknik hizmetler yürüten bir alan. Terör olayları, insan kaçakçılığı, siber suçlar, rüşvet, silah kaçakçılığı gibi dünyada artan birçok suçun önlenmesi ve aydınlatılması konusunda kriminal alanda hizmet veriyor. Adli Bilimler bölümünü bitiren öğrencilere Bachelor of Science in Forensic Science (B.S.F.S. )" unvanı veriliyor

Adli Bilimler bölümünü kimler tercih etmeli?

Adli Bilimler bölümünü tercih edecek adayların, bilimsel araştırma yürütmeye hevesli, meraklı, araştırmayı ve öğrenmeyi seven, sorgulayan, iletişim becerileri yüksek, temiz, titiz, soğukkanlı ve sorumluluk duygusuna sahip, problem çözme ve analitik empati yeteneği yüksek kişiler olması gerekiyor.

Adli Bilimler

Adli Bilimler bölümünde alınan dersler neler?

Adli Bilimler bölümünde öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra çok sayıda seçmeli ders, uygulama ve staj imkanı sunuluyor. Öğrencilerin 4 sene boyunca Adli Bilimlere Giriş, Türk Ceza Hukukuna Giriş ve Ceza Yargılaması, Bilirkişilik ve Etik, Olay yeri İnceleme, Anayasa Hukukunun Genel İlkeleri, Kriminalistik, Enstrümantal Analiz, Uyuşturucu ve Suç, Parmak izi ve Balistik İnceleme, Ateşli Silah Kullanımında Yeniden Canlandırma, Adli Bilişim Suçlarında Soruşturma, Adli Laboratuvar Yönetimi gibi dersler veriliyor.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler bölümü öğrencilerine uygulama ve staj olanağı da sunuyor.

Adli Bilimler bölümü çalışma alanları neler?

Adli Bilimler lisans bölümünde mezun olan öğrenciler; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı kriminal polis laboratuvarları daire başkanlığı ile merkeze bağlı taşra teşkilatının kriminal polis laboratuvarları müdürlüklerinde, Kriminal Araştırma ve Teknik İncelemeler Eğitim Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, İnterpol Şube Müdürlüğünde çalışabilir Bunun yanı sıra Savcılık ve mahkemelerce olay yeri inceleme, balistik, toksikoloji, belge ve el yazılarının incelenmesi, yanıcı-parlayıcı- patlayıcı madde ve atıkları, ateşli silah ve atıkları, adli entomoloji, adli botanik, adli biyolog, adli kimya bilirkişisi olarak da çalışabilir.

Adli Bilimler bölümünde özel koşul var mı?

Adli Bilimler bölümünde herhangi bir özel koşul yok. AYT’de yeterli puanı alan öğrenciler bölümü tercih edebilir.  

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, Adli Bilimler bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)