Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan sözel puan türü ile tercih edilen bir bölümdür. Gelişen teknoloji ile birlikte değişen ve büyüyen dünyada radyo, televizyon ve sinema gibi kitle iletişim araçları her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Kitle iletişim araçları iletişimde haberleşmenin yanı sıra toplumsal ve bilimsel açıdan da değerlendirilmekte.

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü kimler tercih etmeli?

Hızla gelişen teknoloji iletişim alanında da birçok değişime ve yeniliğe olanak sağladı. Bu nedenle radyo, televizyon ve sinema gibi kitle iletişimin çeşitli alanlarında görev yapacak profesyonellerin eğitimi de önem kazandı. Üretilen, üretilecek bilgi ve iletinin dağıtımında kullanımında insanlara fayda sağlayan kalifiye elemanların yetiştirilmesi çok önemli. İletişim yönü kuvvetli, kendini ifade edebilen, okumayı ve yazmayı seven, gündemi ve sanatsal etkinlikleri takip eden radyo, televizyon, sinema gibi iletişim araçlarına merak duyan öğrencilerin tercih edebileceği bir alan.

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü avantajları nelerdir?

Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde okuyan ve mezun olan öğrencilere çağın gerektirdiği bilgi ve beceri kazandırılarak yeniliğe açık, gelişmelere kolayca uyum sağlayabilen, eleştirel düşünebilen, sanatsal bakış açısı kazandırılmaktadır.

Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo – Tv Sinema bölümünde alınan dersler nelerdir?

Üniversitelerin İletişim Fakültelerinde yer alan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde öğrencilere, genelden özele, teoriden pratiğe giden, ardışık ve birbirini tamamlayıcı dersler verilmekte. Üniversitelerin müfredatına göre değişen dersler ile öğrencilerin deneyim kazanmaları amaçlanıyor. Bazı üniversiteler örneğin; Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümü öğrencilerine Üsküdar Üniversitesi Radyo ve TV stüdyolarında uygulama ve staj imkânı sağlıyor. Böylelikle öğrenciler verilen teorik eğitimi birebir uygulayarak, sektörel deneyim kazanıyor.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunları ne iş yapar? 

Radyo – Tv Sinema bölümünden mezun olan öğrenciler, sinema ve dizi yapım şirketlerinde medya alanındaki birçok kuruluşta, televizyon kanallarında, basın kuruluşlarında çalışabiliyor. Ayrıca yapım şirketleri ve reklam ajansları gibi görsel işitsel içerik sağlayan kuruluşlarda metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen, görüntü yönetmeni, sunucu, muhabir, haber editörü, kameraman, resim seçici, kurgu operatörü olarak görev alabiliyor. Ticari her türlü kuruluş ve devlet kurumlarında basın danışmanlığı, medya ilişkileri gibi alanlarda da çalışabiliyor.

Bölümün özel koşulu var mı?

Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde özel koşul yok. Aday öğrencilerin Alan Yeterlilik Testi sınavında yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Betül Yiğit, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)